Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak jsem cetl tuto diskuzi a okukoval dakr FD-3...pak jsem ho koupil... privezli domu predvedli... jednani paradni... koupil jsem dvoububen+obracak+sedacka... dojmy po sekani asi dvou hektaru.

Louka po po velke vode samy klacek a sem tam sutr a jeden balvan.Sekacka jede na plnou rychlost a v trave a koprivach uplne bez problemu a jeste tahne me (85 kg, bez problemu nas utahla i se zenou dohormady cca 140kg) jen dve veci jsem upravil to hlavni co me vadilo byl rozchod kol u sedacky... maji velmi uzky rozchod a pri nejaky nerovnosti cca 15-20 me sedacka vyhazovala a chtela se jakoby prevracet ale instiktivne stejne date nohu a frci se dal... takze jsem zvetsil rozchod kolecek cca 20-25cm a ted je to parada... zadny problem i pri narazu do kamenu o prumeru cca 50 cm ktera jsem absolutne vporostu nevidel, ho sekacka preskocila a frcela dal... prvni moment jsem myslel ze je po sekacke... pa jsem koukal... a vubec nic se nicemu nestalo... velmi me to prekvapilo protoze to byla opravdu velka rana... a le nic snad jen narazeny nuz na ktery mel zaobleny roh od narazu.

Co se tyce sedacky az bude cas zkusim ji odpruzit, ale i bez odpruzeni nemohu rict ze jizda neni neprimerene nepohodlna a to stale mluvim o louce ktera presla povodni a je dosti kostrbata.vzal jsem i parez od 40 cm stromu buben se odrazil a frcelo se zase dal... opracdu robustni konstrukce.

druhy orpavdu maly problemek je v textilnim krytu kterym kdyz byt i jen mirne liznete treba kmen (je to louka se stromy) tak se hned prodre... vyresil jsem stribrnou izolepou po stranach na obvodu ramu na kterem je textil prichycen a kdyz jsem strejchnul tak to sjede po izolepe.Da se sekat i bez kratu ale v zatim jsem sekal s krytem abych vedel jestli neodletuji kaminky apod. a ve vysokem porostu podle kratu vidim kde presne sekam a pomaha me to lepe obsekavat kolem stromu apod.

Co se tyce ovladani tak po 30minutach uz ovladate stroj intuitivne a je to vcelku logicky reseno (prva horni paka pohyb stroje, leva nahon na bubny, jen chtelo zvyk kdyz chcete zmenit rychlost behem jizdy tak proste pusti pravou paku..posunete paku rychlosti a opet se rozjedete pozadovanou rychlosti.

Louku jsem kvuli navsteve nedosekal a druhy den jsem ji dosekaval... rozhodl jsem ze to zkusim bez sedacky... nez jsem dojel na konec louky tak jsem byl zadejchanej protoze za sekackou prakticky bezite, respektive se jednao opravdu rychlou rychlochuzi:-),neumim si predstavit ze bych sedacku nemel, tu odpojim jen kdyz potrebuju opravdu mrstne se strojem zatacet kolem stromu a pod, jinak se otocite na sedacce asi na 2,5-3 metrech, pri stalem sekani protoze musite mit ruce stale na obou pakach... pokud si udelate zajisteni treba gumickou coz je realne pouze u leve paky tak se otocite na mensim prostoru.

Po prvnim 20-minutovem sekani jsem byl vyrizenej fyzicky protoze jsem se snazil jaksi drzet riditka krecovite a pak kdyz jsem si na sekani zvykl a uvolnil se tak se da sekat i dlouho dobu.Posekal jsem asi tak 2ha dival asi 3 krat nadrz kterou jsem odhadl asi na 2 litry... tudiz spotreba je cca 2 litry na hodinu, ale tezko rict zatim to nema uplne odhadle ale mysli ze se to moc lisit nebude, spis to do dvou litru.

Obracec jsem zatim nezkousel, ale ja jsem ho okukoval tak by se dal z toho jednoduse udelat i zametaci stroj..jen pridelat k dratum nejake smetaky:-)

Asi bych se mohl jeste vic rozepsat, ale myslim ze to staci.Celkem shrnuto, byl jsem napred skepticky protoze to mam asi na 7-8,ale po prvnim sekani jsem uplne v klidu protoze jakmile jsem vyrazil tak me totiz nejvic prekvapila rychlost pohybu stroje a pri zaberu tech 120 cm je do docela necekanej fofr a dalsi level uz je pak jen opravdu klasicky traktor.Cely komplet me vysel na 80 tis. ale vubec toho nelituju v budocnu bude jeste mulcovat, freza na snih... a az uvidim nekde pri praci stepkovac tak i ten... jen bych k tomu zoufale potreboval nejaky maly lis na baliky.

Vsem se omlouvam za preklepy a diakritiku, ale takhle je to rychlejsi a pohodlnejsi:-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika