Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky, Vladimíre, za Váš přesný popis - vychází z toho, že když jste sel stejnou odrůdu cca po měsíci (ty první dvě generace), vyšla sklizeň hezky po sobě. Asi to tak příští rok taky zase zkusím, ono záleží i na počasí, jestli na sebe hrášek nebo ne. Zázrak z Kelvedonu jsem před lety taky zkoušela, ale nakonec se mi víc zalíbil Oskar. Až dojdou zásoby, znovu ho zkusím.

Cukrový hrášek ale naopak miluju. Dokonce ho na jaře předpěstovávám v truhlíku (tak 12 rostlin), aby byl co nejdřív. Nejím ho tedy syrový, to mi taky nechutná, ale jen tak lehce osmahnutý a podušený, nebo dokřupava blanšírovaný, do směsí, kari, do polívky... je to úžasná čerstvá jarní lahůdka v době, kdy toho ještě na zahradě moc nesklízím. Přebytky pak zamrazím, tím se sice křehkost ztratí, ale pořád je fajn. Letos ho chci i na podzim a protože zatím nebyl volný záhon, předpěstovávám znovu. Nově zkouším ruličky od toaletního papíru přestřižené na třetiny - že se pak zasadí celý "květináček" a mohly by tím odpadnout případné potíže s přesazováním v teplém slunečném počasí. Jsem zvědavá, jak to vyjde. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika