Je škodlivý, ale nikoliv tak, aby vodou z takové střechy se nemohlo zalévat. Škodí tím, že při rodrcení eternitu se v prachu nacházejí azbestové částice a ty při vdechnutí se zabodávají do dýchacích cest a způsobují vážná onemocnění.
Chtěla bych se zeptat, zda mohu používat k zalévání zeleniny dešťovou vodu nachytanou do sudu ze střechy pokryté vnlnitým eternitem (hodně se používal na sřechy v 90 letech) Někdo tvrdí, že je škodlivý. Tak by mě zajímalo zda je to pravda. Děkuji za názory
Je škodlivý, ale nikoliv tak, aby vodou z takové střechy se nemohlo zalévat. Škodí tím, že při rodrcení eternitu se v prachu nacházejí azbestové částice a ty při vdechnutí se zabodávají do dýchacích cest a způsobují vážná onemocnění.
Zajímalo by mě, do jaké míry je možné, že budu mít zdravotní následky, když jsem se při demontáži eternitové sřešní krytiny pohyboval cca 4 hodiny v prachu z azbestových vláken?Nepoužil jsem žádnou roušku ani respirátor! Děkuji za odpověd
Myslíte tedy, že na pozemku, kde byla provedena demolice domu s eternitovou střechou a suť nebyla všechna odvezena, tedy eternit je s největší pravděpodobností v půdě, poroste takto zatížená zelenina?