Jak ošetřit rebarboru před zimou?
|
|
|
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6682) - 9.142 (?) 19.11.2021 8:27
Já nevím, už jsme zase ve stejném gardu, jako na začátku s rajčaty. Zkoumáte zbytečnosti, jestli rebarboře nebude v zimě zima a podobné nesmysly. Tak ji dejte šálu a zalijte aspirinem! Rady 40.76 jsou dobré, tak poslechněte a už se v tom dál nerýpejte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3260) - 208.138 (?), 19.11.2021 9:38
PePé, já už jinej nebudu. Když něco dělám, chci o tom vědět co nejvíc. Někomu to může připadat zbytečné, a možná to zbytečné je, ale mně nestačí jen vědět jak, já chci i vědět proč to tak dělat. A koho jiného se zeptat než zkušených praktiků tady?
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3260) - 208.138 (?), 19.11.2021 18:51
No a v takovém případě by mi zvědavost nedala spát: proč, xakru, rostla dobře tady a jinde se jí nedaří? A ptal bych se, zkoušel, prostě nedal bych tomu pokoj.
Je pravda, že to není nijak moc zdravá - sakra, zelenina? - a my jsme bez ní žili hodně dlouho, nechyběla nám. Ani jsme ji nekupovali. Stačí sklidit trochu pozdě a člověk má zaděláno na ledvinové kamínky. Letos ale manželka přišla s tím, že takovej rebarborovej koláč by nebyl k zahození. Tak jsem ji zasadil. Čímž jsem ale převzal zodpovědnost za její blaho (rebarbory, ne manželky). Jo, a taky se někde dočetla (manželka, ne rebarbora), že vývar nebo výluh z reveně funguje proti mšicím. A protože má na starosti ty mé věčné mšice na paprikách doma, chytla se toho. Už to i vyzkoušela a celkem to fungovalo.
No nic, zasypu kompostem, občas v závislosti na počasí proleju a jinak ji nechám žít.
A děkuju všem, kdo přispěli radou či názorem.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.76 (?), 19.11.2021 18:59
Ne, ne, ne! Fakt ji neprolívejte, nechte ji být, vůbec si jí nevšímejte. Nepotřebuje vodu. Jak jasněji to ještě říct? Zalijte ji maximálně při výsadbě, pak už ne. Taky se vám může stát, že ji svou starostlivostí uhnijete. Zalíváte křen?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3260) - 208.138 (?), 19.11.2021 23:41
Ano, zalévám křen. Od té doby, co mi na zahradě téměř vyhynul po suchých letech 18 a 19. Nikdy předtím jsem si křenu ani nevšiml, byl pro mne prostě samozřejmým plevelem, který se o sebe plně postará. Nebylo tomu tak, křen je docela vhkomilný a dlouhodobá sucha nemusí přežít. Nakonec jsem o tom psal na vlákně o křenu. Přiznám se, že to byl pro mne trochu šok.
Ale zpátky k reveni: rozumně zaleju a pak zasypu kompostem. Pokud předtím naprší, zalejvání vynechám. Kdyby byly holomrazy delší dobu a zem hluboko promrzlá, zaleju znovu. Tím nemůžu nic zkazit. Jinak bez údržby.
Díky.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 19.11.2021 19:18
Milane, příjemné, veselé čtení, jen s tím obráceným, nepřesným postupem nesouhlasím-teď zalít, pak zasypat a už do jara nezalévat, dešti a sněhu však nebránit. SPCH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3260) - 208.138 (?), 19.11.2021 23:46
Napsal jsem to blbě: mínil jsem zaleju, zasypu a pak podle okolností. A možná ani nezaleju, pokud bude půda dostatečně mokrá. Omlouvám se.
Díky.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|