Slabé rhododendrony

host - 121.238 (?)
13.8.2008 15:44

S rododendronmi je to ako s ludmi. Niektore su narocne a niektore menej.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 154.174 (?), 13.8.2008 15:08

Dobrý den, psala jsem Vám, že si myslím, že si z Vás dělá ten zahradník blázny. Tak odpově´d jemu : já je mám na zahradě v Praze, v lokalitě, kde zrovna moc neprší. Půda na záhoně, kde jsou je jílovitější. vyhloubila jsem jámu při sázení tak akorát, aby se kořenový bal zasypal. Nic víc jsem nepřidala a rostou samy. Mají dopolední slunce a odpolední stín a jsou svým způsobem kryty od větrů.  Víte pane odborníku, roste mi na tomtéž záhoně fíkovník s fíky, růže a sposta dalších druhů vzácných keřů. Ale jak říkám, rostou zásadně samy, bez hnojiv a zvláštních vymyšleností. Jen když je fakt sucho až praská půda, tak kropím  A teď pro Vás :  myslím, že je nemusíte vykopávat a postačí jen okolo opatrně odebrat tu rašelinu a zasypat čerstvou hlínou na květiny (ne rašelinou na rhododendrony) a zastříhnout slabé dlouhé větve. Ten zástřih můžete každopádně provést hned i s bolavou nohou. Obměnu půdy okolo kdykoliv, vždyť neporušíte kořeny.

host - 121.238 (?), 13.8.2008 15:44

S rododendronmi je to ako s ludmi. Niektore su narocne a niektore menej.

host - 186.98 (?), 13.8.2008 15:50

Osobně si myslím že se to s množstvím rašeliny přehání. Já je sázím do jam, kde jen ručně promíchám původní jílovitou půdu s tou rašelinou, přitom na jednu jámu dám max. půl pytle rašeliny, a i to se mi zdá hodně. Důležitý bude spíš mulč a zálivka v době letních přísušků.

Karlos.

host - 166.33 (?), 23.8.2008 10:15

Jemná připomínka pěstitelce z Prahy, která má tolik výhrad k odborníkovi. Z hlíny se dělají cihly nebo hrnce, rostliny se zasypávají zeminou.

kimesam

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025