Rostlina s mělkými kořeny

host - 49.54 (?)
10.6.2011 10:54

Je pro mě příliš nejasné, když je v nabídce napsána velikost kontejneru. Potřebovala bych spíš vidět reálné foto, abych věděla, kolik kontejnerů musím koupit.

Jak rychle se bambusy rozrůstaj? Co se stane až vyplní vymezený prostor?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 49.54 (?), 9.6.2011 23:58, zobrazeno: 12471x

Dobrý den,

Ráda bych zasadila něco většího do prostoru, kde asi 3/4 metru pod povrchem vede elektrické vedení. Co má natolik mělké kořeny, aby to vedení nepoškodily?

Napadla mě nějaká vysoká travina - Ozdobnice čínská, třeba Cabaret by se mi ň trochu líbil. Jediné co mi trošku vadí je, že stíní jen půl roku (měla by vytvářet alesposoukromí před oknem).

Dočetla jsem se, že Magnolie má mělké kořeny, ale nevím, co to přesně znamená, a také nevím, zdali by jí vyhovovala místní spíše těžší půda s bůhvíjakým pH.

Nemáte prosím nějaký další tip? Absolutně netuším, jak různé keře či stromy koření hluboko.

Děkuji

host - 49.54 (?), 10.6.2011 0:00

Pardon, chybička se vloudila, druhý odstavec má být:

Napadla mě nějaká vysoká travina - Ozdobnice čínská, třeba Cabaret by se mi líbil. Jediné co mi trošku vadí je, že stíní jen půl roku (měla by vytvářet alespoň trochu soukromí před oknem).

host - 147.59 (?), 10.6.2011 1:53
nějaký druh bambusu - stálezelené a jestli to není exponováno na sever, tak se najdou druhy, které by neměli mít s přezimováním velké problémy(nevím odkud jste) - kořenové bariéry se dávají do 50cm, pak už jdou bambusy kořeny do šířky - buď výběžkaté např. phyllostachysy a nebo chcete-li úplné zakrytí tak dejte trsnaté - nějaké fargesie... Kdyby Vás to zajímalo více dejte do googlu "bambusy wufeng" a je to první odkaz, tam najdete všechno. přeji hezký den

host - 49.54 (?), 10.6.2011 10:11

Díky, o bambusech jsem už také přemýšlela, zahrada je ve výšce 350m, jedná se o pruh podél jižní strany domu, sluníčko tam docela je, ale protahuje tam od západu.

O bambusech jsem uvažovala už i dříve na jiné umístění. Ale měla jsem pocit, že nejsou zrovna nejlevnější...

host - 49.54 (?), 10.6.2011 10:54

Je pro mě příliš nejasné, když je v nabídce napsána velikost kontejneru. Potřebovala bych spíš vidět reálné foto, abych věděla, kolik kontejnerů musím koupit.

Jak rychle se bambusy rozrůstaj? Co se stane až vyplní vymezený prostor?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz