Přesazení dubu

host - 1.251 (?)
11.9.2006 21:14
Jako amatér poučený pozorováním přírody si myslím, že nejlepší doba je na podzim při opadu listů a první rok, dva chránit kmínek a kořeny v půdě chvojím a papírem před promrznutím. Co se týká podmínek, řídil bych se prostředím, kde byl původní rodičovský dub. Dále bych se řídil tím, jak prosperují obyčejné duby v okolí, jestli ne, nejspíš nebude ani ten červený. Myslím, že je o něco citlivější na mráz než obyčejný dub. Normální dub zvěř nežere, tento snad také ne.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

danielno - (1), 8.9.2006 14:32, zobrazeno: 3968x

Dobrý den.

Mám dotaz, v jaké roční době je nejlépe přesadit dub červený, pěstovaný z žaludu v květináči, do země? Mám jej zasazený asi 3 roky,od jara do podzimu je venku,přes zimu jsem jej zatim dával mezi okna(5-10°C). Květináč už mu přestává stačit,chci ho proto zasadit natrvalo do země na chatě. Uvítám jakékoliv rady jak postupovat ( vhodné umístění, nároky na vláhu,světlo, hnojení,ochrana před zvěří,sněhem atd)

Děkuji!

host - 1.251 (?), 11.9.2006 21:14
Jako amatér poučený pozorováním přírody si myslím, že nejlepší doba je na podzim při opadu listů a první rok, dva chránit kmínek a kořeny v půdě chvojím a papírem před promrznutím. Co se týká podmínek, řídil bych se prostředím, kde byl původní rodičovský dub. Dále bych se řídil tím, jak prosperují obyčejné duby v okolí, jestli ne, nejspíš nebude ani ten červený. Myslím, že je o něco citlivější na mráz než obyčejný dub. Normální dub zvěř nežere, tento snad také ne.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz