Děkuju moc oběma, je to Leopoldii V klenech mne ani nenapadlo hledat, já to cpala pořád do mléče... a tam jediný (krásný, ale ne ten pravý) Drummondii... Na takovýto klen jsem ještě nikde nenarazila, divné a že se kolem sebe koukám opravdu poctivě
Poznáte prosím kultivar javoru, tipuju platanoides. Bohužel fotku sem neumím dostat (odkaz mi poslala kamarádka) ale vypadá jako pocákaný Savem Prostě je to nějaký,,panašovaný" kultivar. Zkoušela jsem hledat sama, ale asi to neumím Není to japonský (zakrslý) do zahrádky.
Také si myslím, že to bude javor klen - Acer pseudoplatanus. Nejspíše (nejpěstovanější "stříkaná" odrůda) - Leopoldii. Méně pěstované: Nizetii, Pseudo-nizetii a nověji Simon Luis Freres.
Pěstovaná odrůda javoru mléče - Acer platanoides Drummondii - není "stříkaná", ale má bíle lemované listy.
Děkuju moc oběma, je to Leopoldii V klenech mne ani nenapadlo hledat, já to cpala pořád do mléče... a tam jediný (krásný, ale ne ten pravý) Drummondii... Na takovýto klen jsem ještě nikde nenarazila, divné a že se kolem sebe koukám opravdu poctivě