poradite my?

host - 68.2 (?)
14.5.2008 7:57

Na zahradě jsme na jaře porazili keř podobný tvarem listů vrbě a stále nám vyráží nové výhonky.Potřebovala bych poradit čím by šel celý keř totálně vyhubit.Kořeny rostou i pod kapličku elektriky.Nejde něčím navrtat kmen a nalít tam nějakou chemii?

Děkuji Lada

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

aknelfialova - (5) - 112.16 (?), 3.3.2008 13:18, zobrazeno: 8537x

Poradi mi nekdo jmeno tohoto stalezeleneho stromu. Roste v Irsku s  oblibou se pouziva jako zivy plot, bez zastrihavani dorusta az do nekolika metru, barvu listu ma svetle zelenenou, [velikosti asi tak magnolie,] barva listu pripomina travnik, nevidela jsem kvest. Dekuji za radu

Bez názvu
Bez názvu

host - 207.92 (?), 6.3.2008 8:38

Tak koukám, že tu máme další oříšek, který není k rozlousknutí.

Sám nevím. Snad by to mohla být některá z magnólií, jak píše zadavatelka; lepší by bylo celkové foto rostliny... Josef.

aknelfialova - (5) - 112.16 (?), 7.3.2008 9:02

Magnolie to neni, ale dneska si vezmu fotak a vyfotim cely ker a pak me napadla jeste jedna vec, chodim okole jedne zahradky z prace a tam si ti lidi zrovna vysadili nove keriky, tak kdybych je na te zahradce videla, tak se asi zeptam, jestli nevi co to je {ale vetsinou Irove nic nevi]  a kdyz ne, tak kde to koupili...docela casto tu chodim do zahradkarstvi, ale jeste jsem ho nikde nevidela. Az budu mit nove foto nebo nejakou informaci urcite se ozvu. Hezky den

host - 122.155 (?), 7.3.2008 11:24

Není to bobkový list?

aknelfialova - (5) - 112.16 (?), 11.3.2008 10:42

Tak uz to mam, byl to teda opravdu orisek, nakonec to vypatral muj sikovny pritel, GRISELINIA LITTORALIS, stalezeleny ker z Noveho Zelandu, bezne i v Irsku, je tezke najit nejake info na ceskem netu, ale na googlu jsem nasla dost informaci i fotek...jen skoda ze neni mrazu odolna, takze jestli si ji privezu, tak ji budu na zimu davat domu, je to oparavdu moc hezky a nenarocny ker...

host - 68.2 (?), 14.5.2008 7:57

Na zahradě jsme na jaře porazili keř podobný tvarem listů vrbě a stále nám vyráží nové výhonky.Potřebovala bych poradit čím by šel celý keř totálně vyhubit.Kořeny rostou i pod kapličku elektriky.Nejde něčím navrtat kmen a nalít tam nějakou chemii?

Děkuji Lada

host - 229.90 (?), 14.5.2008 9:08

Stačí, když potřete čerstvý řez kmínku nebo větve Roundupem a je konec.Neprojeví se to okamžitě, ale určitě to dál neporoste, uschne až do kořenů. Mám to vyzkoušené. Funguje i po natření listů. Dá se použít na těžko zničitelné bodláky apod.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?8:44
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz