Listy se mě rozvinuly normálně, ale několik let nenarůstaly další větvičky. Spíše ještě některé uschly. V zimě měl pár květů. O loňského roku jsou přírůstky patrné, v zimě spousta květů a letos má mnoho nových větví. Od zimy jsou větve o 30 až 50 cm delší.
Takže pokud jsou listy ještě pořád zavinuté, tak to v pořádku není.
chci se zeptat, zasadila jsem na jaře vilín a zdálo se mi že má stále málo listů a neroste. Teď jsem zjistila, že listy jsou asi ožrané, na jednom jsem zespodu našla jedu housenku a nebo to můžou žrát plži??Nemáte s tím nekdo zkušenost??Stromek je stále stejný jako před dvěma měsíci a listy ubívají...díky Petra
Slimáci mohu žrát úplně všechno. Mě vilín po zasazení seděl cca 5 let, než se vzpamatoval a rozjel růst. U mnoha dalších pěstitelů to bylo podobné. I tak je vhodné nechat vilínu kruh minimálně 4 až 5 metrů v průměru. On to časem dožene.
no právě že mě taky nepustil ani pupen, listy jsou jakoby pořád zavité a některé ožrané, ale prosě je pořád stejný jako když jsem ho sázela, tj. asi před dvěma měsíci..takže je to asi normální
Listy se mě rozvinuly normálně, ale několik let nenarůstaly další větvičky. Spíše ještě některé uschly. V zimě měl pár květů. O loňského roku jsou přírůstky patrné, v zimě spousta květů a letos má mnoho nových větví. Od zimy jsou větve o 30 až 50 cm delší.
Takže pokud jsou listy ještě pořád zavinuté, tak to v pořádku není.
Já mám vilín 2 roky a taky mi nic nedělá, kvete, raší, má listy, ale délku větviček neprodlužuje, je pořád stejný a na podzim mu listy opadají dřív než se krásně zbarví. Dám mu ještě čas, jestli se rozjede, jinak s ním zametu