Viděl jsem plodící strom Maclury v Lednici na Moravě, přímo pod skleníkem směrem k minaretu. Pěkný velký exemplář, který přinášel plody. Jeden plod jsem měl nějaký čas doma jako zajímavost. Ale nic víc. Stanislaw
Má na větvích trny? Vypadá to, že je to maklura oranžová, velmi teplomilný strom. Plody jsou nejedlé. Roste i v Bulharsku. Myslím, že jí říkají i pomerančovník. Zdravím - Daniela.
jestli někdo znáte místo kde tento strom roste (Moruše texaská - maklura), nebo kde by se daly sehnat jeho plody napište mi. Plody jsou podle asijské medicíny velmi léčivé (jen hráškově zelené barvy), přestože šťáva z nich je silným alergenem a v syrovém stavu je mírně toxická. Předem děkuji.
Viděl jsem plodící strom Maclury v Lednici na Moravě, přímo pod skleníkem směrem k minaretu. Pěkný velký exemplář, který přinášel plody. Jeden plod jsem měl nějaký čas doma jako zajímavost. Ale nic víc. Stanislaw
vami popisovany strom roste v Pristavni ulici v Celakovicich. Jeho plody ted napadaly pres plot na silnici. Chodime tudy do skolky. Taky nas plody zaujaly.