Tak jsem si šel znovu prohlédnout strom, ze kterého jsem sesbíral semena. Moje přítelkyně mi řekla, že vypadá jako akát. Na Vaši radu jsem si prošel bobovité stromy a všechny znaky ukazují, že jde o Trnovník akát (Robinia pseudoacacia). Zvláště lusky se semeny vypadaly zcela stejně. Tímto děkuji za nasměrování k identifikaci.
Tak jsem si šel znovu prohlédnout strom, ze kterého jsem sesbíral semena. Moje přítelkyně mi řekla, že vypadá jako akát. Na Vaši radu jsem si prošel bobovité stromy a všechny znaky ukazují, že jde o Trnovník akát (Robinia pseudoacacia). Zvláště lusky se semeny vypadaly zcela stejně. Tímto děkuji za nasměrování k identifikaci.
Je pravda, že ten mne taky napadl (snad jako první), ale říkal jsem si, že tak obyčejný a všeobecně známý strom to určitě nebude. Zkusil jsem tedy tipnout něco "lepšího" i s rizikem, že mnou jmenované stromy malí listy sudozpeřené a na fotce je list lichizpeřený (říkal jsem si, že třeba mladé rostlinky je takové mohou mít). No, když o tom člověk moc přemýšlí, tak to někdy překombinuje :-(.