Pěkně voní Murraya paniculata, dlouho kvete, v létě může být venku v polostínu, ne na slunci, přes zimu doma jak v teplé, tak v chladnější místnosti. Lída
Chcel by som vás poprosiť o radu..
Do crepnika by som chcel zasadiť nejaký krik ktorý pár mesiacov kvitne a príjemne vonia
Chcel som jasmin lekársky alebo sambuca prípadne iný dlhokvitnuci krik s nevtieravou vôňou no neviem ako vonaju..iba Jasmin sambuca poznam
Doma mám citrónovnik ktorý má veľmi peknú vôňu v kvete..a rád by som doplnil niečo pekné vonajuce k domu... ďakujem
..
Pěkně voní Murraya paniculata, dlouho kvete, v létě může být venku v polostínu, ne na slunci, přes zimu doma jak v teplé, tak v chladnější místnosti. Lída
Ďakujem Vám pekne mal som v práci tieto dva kríky..a musím uznať že jeden z nich voňal vynikajúco
.ten druhý mal vôňu fadnejsiu..len tie kríky kvitnú kratucko tuším 2..3 týždne
..niesom si istý či dva krát v roku..zaujali ma ale celkom Jasminy..len neviem ktorý z jasminov je najkrajšej vône a dlho kvitne..
Ještě mne napadl "vanilkový keřík" Heliotropum arborescens, ten skutečně kvete postupně celé léto až do podzimu, nádherně provoní okolí a lze ho přezimovat v chladné místnost bez mrazu (zjara pak trochu sestřihnout), i když ho u nás prodávají jako letničku (pochází z Peru). Lída
Voňavé keře většinou nekvetou dlouho, možná nějaké růže. Ale co to třeba zkombinovat s letničkami. Já jsem si loni koupila nádherně silně vonící petunie a zavěsila u pergoly. Od jara do podzimu voněly celou pergolou. Taktéž některé macešky překvapivě silně voní po fialkách.