Moruše
|
|
 |
 |
Věra Kuglerová - (2) - 84.202 (?) 14.3.2010 13:09
Dobrý den ,
četla jsem si vaše příspěvky o moruších.Máte zkušenosti, tak jeden dotaz.Potřebuje moruše nějaké zvláštní hnojení?Taky jsem je jako dítě jedla u babičky na východním Slovensku: Měla tmavé i bílé odrůdy.Tmavé mi přišly více cukernatější.Objednala jsem si na podzim z Draga jednu bílou(tmavou v nabídce neměli-jinak bych ji brala).Takže mě za chvíli čeká výsadba.
Tedy hodně vody. Taky nemám na zahradě anglický trávník, ale spíše nějaký ten drn.
Děkuji za odpovědi a pěkné jaro
Kuglerová
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 248.32 (?), 17.1.2010 17:26, zobrazeno: 19769x
dobrý den,
dají se někde sehnat stromky moruší? bílé a tmavé, tady v okolí už žádné nerostou:(, kdy je dobré je shánět a sadit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.32 (?), 17.1.2010 18:53
jsem ze zlínska, tady v okolí byly 3, ale všechyn jsou pokácené a nikde jinde v okolí jsem je neviděl, takže na jaro zkusím obejít zahradnictví, jako děcka jsme to jedli jak diví a pak sme byli celí modří :D, co to vyžaduje? vím že rostly v mezi, takže asi nijak extra péče
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.249 (?), 17.1.2010 18:54
Nerozjede, moruše černá roste pomalu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.115 (?), 18.1.2010 13:22
Dobrý den, stromky Moruší nejsou běžným sortimentem menších zahradnictví, ale ta větší (Hortis v Židlochovicích, Brabec v Modřicích) určitě jeden či dva kousky mají. Brnkněte si tam . Každopádně, pokud nemáte zahradu jako anglický park, ale spíš něco komornějšího, vřele doporučuji "smuteční", tedy převislou formu. Mám ji na dvoumetrovém kmínku, každý rok, přestože jí větve ostříhám "na deštníček" má výhony až na zem a mí dva caparti ji využívají jednak jako zpestření jídelníčku, jednak jako schovku, když nechtějí být nalezeni, je to bez šance. Na podmínky asi moc náročná nebude, protože roste a plodí prakticky ve stavební suti smíchané se špatnou hlínou. Má ale automatickou závlahu, takže pořád vlhko. Držím palce. Milena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.32 (?), 18.1.2010 17:48
no tak zahrada, celkem velká, selská, samé trnky, jabloně, hrušně, tak bych to chtěl trošku zpestřit, jinak díky za ten tip z ostrohu, na jaro si udělám výlet :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Věra Kuglerová - (2) - 84.202 (?), 14.3.2010 13:09
Dobrý den ,
četla jsem si vaše příspěvky o moruších.Máte zkušenosti, tak jeden dotaz.Potřebuje moruše nějaké zvláštní hnojení?Taky jsem je jako dítě jedla u babičky na východním Slovensku: Měla tmavé i bílé odrůdy.Tmavé mi přišly více cukernatější.Objednala jsem si na podzim z Draga jednu bílou(tmavou v nabídce neměli-jinak bych ji brala).Takže mě za chvíli čeká výsadba.
Tedy hodně vody. Taky nemám na zahradě anglický trávník, ale spíše nějaký ten drn.
Děkuji za odpovědi a pěkné jaro
Kuglerová
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.249 (?), 15.3.2010 12:47
Jen pozor, bílé a černé rostou naprosto odlišně. Černé rostou hodně pomalu a nemyslím si, že je pro ně silný řez vhodný.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |