Jak ho zachránit?

host - 49.39 (?)
22.7.2011 16:58

Śeřík je sice téměř nezmar, ale určitě mu bude lépe, když bude vysazen ve volné půdě. Má raději propustnou vzdušnou půdu. Jíl, utužená půda a přemokření mu nesvědčí.

Proti psoj.-) snad uděláte jednoduché ohrazení a je to, ne?

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Lesslee - (1) - 97.210 (?), 22.7.2011 15:52, zobrazeno: 4205x
Na začátku léta jsem si koupila mladý keř šeříku. Nechtěla jsem ho na zahrádku protože by ho pes polámal. Přesadila jsem ho do většího květináče a dala na balkón. Nádherně kvetl a za nějakou dobu se z hlíny začali klubat i nové větvičky. Byl zdravý a nádherný. Teď ale najednou začal opadat. Listy jsou divně skroucené, usychají (i když jej pravidelně zalévám) zespod listů jsou nějaké malé černé tečky, ale jako brouci to nevypadá. Nevím si s tím rady.. Nesvědčí mu být v květináči, a raději ho mám přece jenom přesadit ven..? nebo jej napadlo něco, s čím už nemá cenu bojovat?

host - 49.39 (?), 22.7.2011 16:58

Śeřík je sice téměř nezmar, ale určitě mu bude lépe, když bude vysazen ve volné půdě. Má raději propustnou vzdušnou půdu. Jíl, utužená půda a přemokření mu nesvědčí.

Proti psoj.-) snad uděláte jednoduché ohrazení a je to, ne?

Josef.

host - 152.34 (?), 22.7.2011 18:05

Josef má pravdu. V nádobách normální odrůdy šeříku pěstovat dlouho nepůjdou. Kořeny dospělé rostliny dosahují hloubky až několika metrů. Nevylučuju ale, že jsou nějaké trpasličí odrůdy, kterým by to tolik nevadilo. Zuzana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu13:51
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz