Śeřík je sice téměř nezmar, ale určitě mu bude lépe, když bude vysazen ve volné půdě. Má raději propustnou vzdušnou půdu. Jíl, utužená půda a přemokření mu nesvědčí.
Proti psoj.-) snad uděláte jednoduché ohrazení a je to, ne?
Na začátku léta jsem si koupila mladý keř šeříku. Nechtěla jsem ho na zahrádku protože by ho pes polámal.
Přesadila jsem ho do většího květináče a dala na balkón. Nádherně kvetl a za nějakou dobu se z hlíny začali klubat i nové větvičky. Byl zdravý a nádherný.
Teď ale najednou začal opadat. Listy jsou divně skroucené, usychají (i když jej pravidelně zalévám) zespod listů jsou nějaké malé černé tečky, ale jako brouci to nevypadá.
Nevím si s tím rady.. Nesvědčí mu být v květináči, a raději ho mám přece jenom přesadit ven..? nebo jej napadlo něco, s čím už nemá cenu bojovat?
Śeřík je sice téměř nezmar, ale určitě mu bude lépe, když bude vysazen ve volné půdě. Má raději propustnou vzdušnou půdu. Jíl, utužená půda a přemokření mu nesvědčí.
Proti psoj.-) snad uděláte jednoduché ohrazení a je to, ne?
Josef má pravdu. V nádobách normální odrůdy šeříku pěstovat dlouho nepůjdou. Kořeny dospělé rostliny dosahují hloubky až několika metrů. Nevylučuju ale, že jsou nějaké trpasličí odrůdy, kterým by to tolik nevadilo. Zuzana