Jinany jsou opylovány větrem, a proto nemají "důvod", aby v té době do okolí vydávaly jakékoliv "aroma" (zápach, vůni...). Možná jste si to spletl se semeny, jejichž dužnatý obal opravdu v době kvašení vydává "vůni", která je kombinací zkažených vajec (odtud možná ta "síra") a nakyslých - s prominutím - zvratků. Olomoucké syrečky jsou proti tomu jak vůně od Diora.
Nevím, jak kvetoucí, protože do koruny stromu sem se v té době nedostal. Jinak na zemi nic cítit nebylo. Horší je to ale s plody. Ty opravdu smrdí a když přijdete s našlápnutým plodem do teplé místnosti to jste pak cítit opravdu hodně.
Byl jsem v Číně. Protože se již dlouho zajímám o jinany, dělal jsem i extrakt z jejich listů, zajímal mne i tak zvaný "zápach". Tak zaprvé. Žádný jinan v Číně nezapáchal. Zadruhé Číňané jejich plody zřejmě pečlivě sbírají. Zatřetí. Jejich plody nepáchnou, ale jsou cítit skoro jako olomoucké tvarůžky. Pokud ty někomu zapáchají, pak se nedivím.
Jinany jsou opylovány větrem, a proto nemají "důvod", aby v té době do okolí vydávaly jakékoliv "aroma" (zápach, vůni...). Možná jste si to spletl se semeny, jejichž dužnatý obal opravdu v době kvašení vydává "vůni", která je kombinací zkažených vajec (odtud možná ta "síra") a nakyslých - s prominutím - zvratků. Olomoucké syrečky jsou proti tomu jak vůně od Diora.
cital som, ze zapachaju len plody po rozdrveni... Tepelna uprava zrelych plodov je ziaduca, plody surove obsahuju latku ktora z tela odstranuje vitamin B6, po tepelnej uprave sa tento ucinok strati...