gingko - usychání

host - 136.219 (?)
12.8.2008 11:41

moc děkuji za radu, dnes to vyzkouším. nevíte náhodou čím by to mohlo být? začal krásně přirůstat a najednou uschl   zároveň jsme koupili dalších asi 10 různých stromků a keřů a všem se daří dobře..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 136.219 (?), 11.8.2008 14:35, zobrazeno: 4779x

dobrý den, potřebuji poradit ohledně pěstování gingka.

v květnu jsem koupila gingko v květináči a zasadila na zahradu. Vypadalo to že se ujal protože začal růst a tvořily se nové listy. pak najednou jako když utne mu uschly všechny lístky a vypadá jakoby uschl celý i kmínek vypadá suchý..četla jsem tu v diskuzi že se nic neděje že obroste ale to bylo na jaro. ale teď je léto. co s ním? počkat do jara jestli obroste nebo je s ním konec? moc děkuji za odpovědi! Jana

host - 97.194 (?), 11.8.2008 17:22

Dobrý den paní Jano. Jako zahradník Vám napíšu postup, jak to dělám, když si potřebuji ověřit, zda je stále ještě naděje, že to, co jsem zasadil poroste, i když se tomu zdánlivě nechce. Prostě vezmu zahradnický nůž, pokud jej nemáte, tak vemte jiný ale ostrý, a říznu těsně pod kůru asi tak 1cm na délku. Udělám takový malý jazýček. Tu kůru mírně odchlípnu a podívám se, jestli je pletivo zelené. Pokud ano, je relativně vše OK. Naříznutou kůru jen přitisknu zpátky na kmínek, opět vše přiroste. Pokud je ale řezná rána hnědá, s velkou pravděpodobností je zle. Tak ať Vám to dobře dopadne. Stanislaw:-)

host - 136.219 (?), 12.8.2008 11:41

moc děkuji za radu, dnes to vyzkouším. nevíte náhodou čím by to mohlo být? začal krásně přirůstat a najednou uschl   zároveň jsme koupili dalších asi 10 různých stromků a keřů a všem se daří dobře..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu8:43
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz