Fagus sylvatica

host - 112.7 (?)
15.7.2014 18:02

Váš stromek je zřejmě fagus sylvatica dawyck purple, tedy buk sloupovitého habitu a s listy, které mají být červené. Vybarvení tohoto buku bude fungovat, pokud mu dopřejete hodně slunce. Pokud je ve stínu, červenou barvu postupně po jarním rašení ztrácí, mění se do bronzova i do zelena s hnědavými odstíny. Ono nakonec i dobře osluněný červený buk není celý rok stějně barevný, ale slunce pomáhá... 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 125.95 (?), 13.7.2014 13:31, zobrazeno: 2322x

Koupil jsem si okrasný stromek fagus sylvatika s červenými listy. V obchodě mi řekli že listy budou stále červené. Ale po přesazení asi po 3 měsících listy přešly do skoro zelené bervy viz foto. Nevíte někdo proč? Když jsem se zeptal u zahradníka tak mi řekl že mám skusit hnojivo se železem.

Fagus sylvatica
Fagus sylvatica

host - 112.7 (?), 15.7.2014 18:02

Váš stromek je zřejmě fagus sylvatica dawyck purple, tedy buk sloupovitého habitu a s listy, které mají být červené. Vybarvení tohoto buku bude fungovat, pokud mu dopřejete hodně slunce. Pokud je ve stínu, červenou barvu postupně po jarním rašení ztrácí, mění se do bronzova i do zelena s hnědavými odstíny. Ono nakonec i dobře osluněný červený buk není celý rok stějně barevný, ale slunce pomáhá... 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz