Dejte typ na keře.

host - 8.67 (?)
31.8.2007 10:01
Soukromí jsme si chtěli taky vytvořit, a také jsem nechtěla jen tůje. Takže jsme prolistovali Starkla katalog /kvůli obrázkům/ a jeli si vybrat do obyčejného zahradnictví + tam nám také poradili co dalšího. Takže máme vajgélii, komuli kaskádu, tavolník /je nízký i vysoký/, jasmín,... vajgélie po zakořenění roste opravdu velmi rychle, já zastřihávám pro zbohatnutí koruny a také kvůli tvaru.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 172.173 (?), 16.3.2007 21:54, zobrazeno: 9079x
Chci vytvořit asi 20 metrový živý plot a chtěl bych aby byl pestrý od jara do podzimu .Uvítám rady jaké složení rostlin případně jednotlivé rostliny osadit.

host - 204.1 (?), 17.3.2007 9:25
Jde o to, jestli chcete volne rostouci nebo strihany ptaci zob, forsicia, jasmin, pamelnik, vajgelie, zakula, dristal, opadavy i stale zeleny. t

host - 172.173 (?), 17.3.2007 13:49
Děkuji za odpověď. Mám k sousedům drátěný plot a chci vytvořit více soukromí a mém docela dost místa ( 3-4m šíře)takže mi jde více o jednotlivé keře a jejich rozmanitost s tím, že budu jednotlivé keře postupně dosazovat.

host - 187.81 (?), 4.7.2007 21:15
Nejsem žádný profík, ale mám výbornou zkušenost s keřem Komule Davidova - jistě zde po zadání ve vyhledávači k ní něco bude. Pochopila-li jsem Vás správně, nejde Vám o ukázkový živý plot, ale chcete rozmanité "zábrany". Komule je absolutně nenáročná, roste jako z vody /oproti živým plotům/ až do výšky 2,5 metru během jedné sezóny a hlavně - bohovsky kvete od začátku července do podzimu. V zahraničí se jí říká Butterfly tree a Schmetterlingblume, u nás občas i motýlí keř, protože se na květy slétají motýli z celého okolí - skvělý pohled! Já ji na zimu ufiknu tak na čtyřicet čísel a od jara vyrazí znovu do výšek, takže na grilování budete schovaní :-). /Někdo doporučuje řezat až na jaře./ Jinak do dalšího koutku si můžete dát japonskou vrbičku Hakuro nishiki- taky je tu určitě někde v diskusi. Koupíte na kmínku jak vysokou potřebujete, za pár týdnů Vás čeká velké kocháníčko. Vše pořídíte v zahradnictví. Hodně úspěchů a hlavně radosti.

host - 34.88 (?), 22.7.2007 15:55

dobry den, ide aj o to, aky charakter ma mat ten vas plot, lebo mne sa napriklad pacia take kriky, ktore zapadaju skorej do stylu typu " pripodna zahrada" tj. nestrihane, bujne - ale neviem, ci by to suseda potesilo....napr. baza cierna - (sambuccus nigra) aj zlata odroda, alebo panasovana, aby to nebolo celkom klasicke, k nej ruza siva - r. glauca, deutzia, weigelia - ale vyssia sorta - napr bristol ruby alebo florida, aby to k sebe pasovalo aj vyskou, potom napriklad kaliny - viburnum - krasna je opulus rosea - velke biele gulovite sukvetia. Forsythia - zlaty dazd......je ich plno, zavisi aku velkost a styl si predstavujete...

host - 8.67 (?), 31.8.2007 10:01
Soukromí jsme si chtěli taky vytvořit, a také jsem nechtěla jen tůje. Takže jsme prolistovali Starkla katalog /kvůli obrázkům/ a jeli si vybrat do obyčejného zahradnictví + tam nám také poradili co dalšího. Takže máme vajgélii, komuli kaskádu, tavolník /je nízký i vysoký/, jasmín,... vajgélie po zakořenění roste opravdu velmi rychle, já zastřihávám pro zbohatnutí koruny a také kvůli tvaru.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz