Co to je Potinia Rubino?

host - 245.37 (?)
19.4.2007 19:52
Milá Soňo, děkuji za reakci. Jsem vždycky ráda, když dostávám rady od lidí, kteří mají s nějakou rostlinou větší zkušenosti. Moc mi to pomáhá. Já už taky vím, že to je rostlina náročnější a zimu by hůř přečkala, pokud by ji vůbec přečkala. Dojdu koupit velký květináč. Přes léto a podzim bude krásná na zahradě zahrabaná i s květináčem v zemi a v zimě pěkně doma. Nerada bych ji zmařila. Je opravdu krásná. Díky za radu i zkušenosti. Milena
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 245.37 (?), 13.4.2007 16:33, zobrazeno: 6370x
Dobrý den, dnes jsem si koupila keřík s názvem potinia rubino. Netuším co to je, zda se pěstuje venku, zda vymrzá a jaké chce podmínky. Prosím, můžete mi poradit ?   Milena

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579), 13.4.2007 19:56
Vyhledejte si na internetu Potinia serrulata.

host - 245.37 (?), 15.4.2007 20:43
Dobrý den, pane Janča, děkuji za radu. Všechno jsem si našla. Název jsem již v textu opravila potinia = photinia. Pokud budete i vy, zahradníci amatéři jako já,  hledat co to je pak  internet - photinia serrulata. Nabídne vám to www: havlis.cz. Keřík je to opravdu moc hezký. Trochu se pěstování bojím. Naše Vysočina je celkem drsná ale to oteplování ?!...... Díky Milena

host - 235.12 (?), 19.4.2007 15:05
Mileno, nedá mi to nereagovat - jsem z Krkonoš a podobnou rostlinu Photinia frasseri jsem si koupila  a až poté se dočetla, že je choulostivá  a vyžaduje chráněné místo. Předminulou zimu vymrzla a obrazila, ale z původně dost velké rostliny se dost zmenšila ,a tak jsem už neriskovala a mám ji na zimu doma v nádobě. Třeba máte něco odolnějšího, přeji hodně úspěchů. Soňa

host - 245.37 (?), 19.4.2007 19:52
Milá Soňo, děkuji za reakci. Jsem vždycky ráda, když dostávám rady od lidí, kteří mají s nějakou rostlinou větší zkušenosti. Moc mi to pomáhá. Já už taky vím, že to je rostlina náročnější a zimu by hůř přečkala, pokud by ji vůbec přečkala. Dojdu koupit velký květináč. Přes léto a podzim bude krásná na zahradě zahrabaná i s květináčem v zemi a v zimě pěkně doma. Nerada bych ji zmařila. Je opravdu krásná. Díky za radu i zkušenosti. Milena
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz