Acer palmatum (Japonský javor) - usychá a opadává?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 48.26 (?), 21.8.2011 20:49, zobrazeno: 81313x
Dobrý den,
chtěli bychom vás poprosit o radu, co s naším Javorem.
Už asi dva měsice mu žloutnou a usychají listy, opadávají a větve pomalu zasychají. Na jaře jsme na kmínku (cca 2cm nad zemí) nalezli prasklou kůru.která se pomalu zatáhla-nevíme zda to má nějakou souvislost s usycháním. Strom máme cca 3 rokem.
Je možné že bychom mu mohli ublížit solí, kterou jsme používali na hubení slimáků. A kolem stromku lehce posypali??
Přikládáme foto stromku.
Děkujeme za vaše cenné rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.26 (?), 21.8.2011 21:10
Zde přikládáme další foto.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.182 (?), 21.8.2011 23:45
Sůl nesnáší žádná rostlina, ale důvodů může být víc. Jinak se zahrádka nesolí! Když už mermomocí chcete slimáky solit, tak je do té soli hoďte - ale je třeba Ferramol, který ničemu neškodí a není na rozdíl od Vanishe ani jedovatý. A nejlepší je slimáky sbírat... Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.178 (?), 9.9.2011 12:30
Taky se mi to stalo s 2 javory jsou 3 roky staré, ale prozměnu ze spodu kmenu roste větev která je z jiného javoru a naroubované to není nerozumím tomu, ale strašně mě to mrzí tak krásné byly z jara. Ví někdo jestli se ještě vzpamatujou?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.3 (?), 9.9.2011 14:19
Prosím, kdo ví, ať odpoví, mně se to letos taky stalo s krásným červeným javůrkem. Už mu zbyly jen holé bezlisté větvičky, nechám ho do jara a když neobrazí, tak ho hold opláču, myslím si, že už to nerozchodí. Sousedům se to přihodila taktéž. Takže, je to letos nějaká javorová zhouba.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.182 (?), 9.9.2011 22:37
Třeba vyrazí zjara nové větvičky... Měla jsem koupený semenáček z trhu (nějaký kříženec), první léto ho spálilo slunce, opadal a větvičky zaschly. Druhý rok vyrazil nové větvičky a roste dál... Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 10.9.2011 7:54
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 10.9.2011 11:21
Staří zahradníci tvrdili, že u javoru (Acer palmatum) se na zahradě musí
vyzkoušet místo, kde poroste.Přeci jenom pochází z trochu jiných klimatických
podmínek.
Javor má rád vlhčí ovzduší a kyselou půdu.Jestliže nemá dobré
podmínky, většinou reaguje tak, že mu osychají konečky listů.Spousta pěstitelů na
toto odpoví tím, že začne javor důkladněji zalévat v domnění, že osychání je
z nedostatku vody a jednoduše ho ulijí.
Nechci vůbec tvrdit, že se toto stalo Vám, ale dost rostlin takovýmto způsobem
zahyne.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.160 (?), 3.11.2011 9:15
souhlasim, kdyz jsem si javor japonsky prinesla na zhradku, nikde se mu nevedlo. Zjistila jsem si.ze jsou nachylni na pruvan. Ten mame kolem baraku vsude(javor mi prestal osychat a opadavat az na balkone. Moc se mu tam libi, nefouka na nej) Jen se bojim zimy, aby nam v ni neumrznul(
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|