Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Turecký příběh zní moc hezky, nicméně je potřeba se na to dívat trochu realisticky. 370 let by znamenalo zasazení někdy kolem roku 1650. To končila 30letá válka a Čechy a Morava byly totálně zdevastované a vydrancované. Turci se v té době několikrát objevili na jihu Moravy,  takže ten strom je asi někde tam, že?

Jenže Osmani jen drancovali, plenili a odvlékali obyvatele do otroctví. Že by něco sázeli sotva, navíc kde by to vzali.

Mohlo to být ale jinak. Po tureckých vpádech zůstal místnímu obyvatelstvu v paměti takový strach, že až do 19. století všemu cizímu a neznámému říkali turecké. Tady je také původ například názvů turecký med, nebo dýně - turek.

Strom bych já tipnul někam do 19. století, do doby cestovatelů, objevitelů a obchodníků. Kdo a proč ho zasadil? Třeba to byl nějaký zahraniční obchodník, když si ho místní paměť uložila jako cizince, tedy Turka.

Tehdy takový exotický strom musel stát hodně peněz, mohlo to třeba být na objednávku majitele panství... Možná by se něco dalo najít v místních kronikách, nebo v archivech.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika