Já bydlím na venkově a zahrádku mám takovou vesnickou, hodně toho pěstuju k řezu. A hledíky se mi ve váze líbí moc. V posledních letech mě ale ve výběru kytek omezují slimáci, jsou jich mraky. Takže třeba na afrikány můžu zapomenout, na nejrůznější chryzantémy taky, a ty jsem měla hodně ráda. Nebo slunečnice.
Prosím o radu. Jak hluboko se vsazují semena petúnek, surfínek a gazánií do substrátu? Vloni mi gazánie skoro nevzešly a surfínky též málo a pozdě. Stačí jen přimáčknout semenínka nabo zahrnout v 1/2 cm řádku?
Už měly být vysety gazánie? Abych je mohla po zamrzlých mužích vysadit ven tak to měly už dávno rašit? Jeden rok mi začaly kvést až začátkem srpna, takže to chtělo dřív vyset než na první jarní den, že jo?
Já jsem je ve váze snad nikdy neměla. Tak snad vyroste. Taky bych měla mít ten velký hledík. Viděla jsem v televizi velmi tmavě červený, tak jsem si ho musela koupit. Vypadal efektně s jinými květinami. Jinak mám taky dost svých semínek z loňska. Ale jak se znám, každou sezonu mě bude lákat něco nového.
Já bydlím na venkově a zahrádku mám takovou vesnickou, hodně toho pěstuju k řezu. A hledíky se mi ve váze líbí moc. V posledních letech mě ale ve výběru kytek omezují slimáci, jsou jich mraky. Takže třeba na afrikány můžu zapomenout, na nejrůznější chryzantémy taky, a ty jsem měla hodně ráda. Nebo slunečnice.