Surfinie - problémy

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?)
11.10.2011 15:41

Dobrý den, surfinie jsou háklivé nejen na přemokření, ale i na vyschnutí. Hnojím je též kristalonem, ale jsou náchylné na "padlí" a někdy se prostě nevydaří. Někdy pomůže, když je ostříháte a ony znovu vyrazí. Navíc surfinie nesnáší, když na ně prší, takže při letošním počasí to bude asi i ten problém. Mě se letos zrovna vydařily, mám je ale na okně skryté před deštěm a navíc mám všude jen terakotové klasické truhlíky. Marcela

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 196.192 (?), 11.10.2011 15:27, zobrazeno: 4774x

Letos se mi surfinie moc nepovedly. Od poloviny července začaly schnout listy, i když na konci každého výhonku květ byl, ale vypadaly hrozně, celé suché, dlouhé převisy jako by je spálil mráz. V čem je chyba? Jsou na jihozápadní straně, dost často na ně prší, nemají rády přemokření? Jak tomu zabránit, aby půda nebyla mokrá, když je mám v samozavlažovacích truhlících? Jinak se o ně řádně starám, hnojím je Kristalonem na květ, řádně zalévám... Poradí mi někdo?

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 11.10.2011 15:41

Dobrý den, surfinie jsou háklivé nejen na přemokření, ale i na vyschnutí. Hnojím je též kristalonem, ale jsou náchylné na "padlí" a někdy se prostě nevydaří. Někdy pomůže, když je ostříháte a ony znovu vyrazí. Navíc surfinie nesnáší, když na ně prší, takže při letošním počasí to bude asi i ten problém. Mě se letos zrovna vydařily, mám je ale na okně skryté před deštěm a navíc mám všude jen terakotové klasické truhlíky. Marcela

host - 196.192 (?), 11.10.2011 15:53

Děkuji za odpověď, je pravda, že letos byly poprvé na této jihozápadní straně s častým deštěm, dříve jsem je mívala na východě a jihu. Myslíte si, že by pro tuto stranu byly vhodnější převislé pelargonie? Jsou více odolné?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz