Netakavka - sultánka

host - 186.113 (?)
25.4.2008 16:34

Vážená paní, jedná se skutečně o netykavku-sultánku. Já jsem si toho všimla až když jsem to odeslala a syn mi říkal, že to nevadí. Omlouvám se za ten překlep a byla bych moc ráda, když mi sdělíte vaše zkušenosti. Mám zahrádku druhým rokem a ve foru jsem našla moc dobrých rad. Předem mockrát děkuji, už se těším na odpověď. Bohuna

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 186.113 (?), 23.4.2008 11:20, zobrazeno: 8227x

Poradí mi někdo z vás, jak mám pěstovat sultánky ze semínek? Vloni jsem si je vypěstovala ze semínek, ale nebyly tak kompaktní, jaké jsem viděla v obchodě. Sice krásně kvetly, ale hrozně se vytáhly. Nevím zda je mám zaštípnout, nebo hnojit na květ. Mají už tři pravé lístky. Mám je ráda jsou to vděčné kytičky, které kvetou celé léto přímo nezmaři.    

Díky moc Bohuna          

host - 129.34 (?), 25.4.2008 15:52

Přiznám se, že netakavku - sultánku neznám. Neměla jste na mysli netýkavku?  Netýkavka čili balzamína čili impatiens, to bych věděla...

host - 186.113 (?), 25.4.2008 16:34

Vážená paní, jedná se skutečně o netykavku-sultánku. Já jsem si toho všimla až když jsem to odeslala a syn mi říkal, že to nevadí. Omlouvám se za ten překlep a byla bych moc ráda, když mi sdělíte vaše zkušenosti. Mám zahrádku druhým rokem a ve foru jsem našla moc dobrých rad. Předem mockrát děkuji, už se těším na odpověď. Bohuna

host - 129.34 (?), 25.4.2008 17:08

Nemusíte se omlouvat, vždyť nikdo není dokonalý.

Tak tedy k Vašemu dotazu - netýkavky se vysévají poměrně brzy, na rozhraní ledna a února.  Po vytvoření dvou pravých listů je vhodné semenáčky rozsadit jednotlivě do květináčků, nebo toho, co máte právě po ruce, mírně zalít a na pár dní umístit v mírně zastíněném místě. Až začnou znovu růst, přendejte je na dobře osvětlené místo a zaštípněte vrcholky, aby se rozvětvily.

Zemina by měla být stále mírně vlhká. Při zálivce pozor, ať zbytečně nelijete vodu na listy, které pak rády uhnívají. Hnojte jednou týdně běžným hnojivem. Možná existuje i nějaké speciální, ale dobře poslouží i třeba Kristalon nebo hnojivo na muškáty.

Jinak rostliny je lepší pěstovat spíš v polostínu, přímé slunce pálí listy i květy.

Snad budete s mými radami spokojená, ikdyž si myslím, že většinu toho znáte.  Hodně štěstí!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz