Co to je?

host - 18.68 (?)
30.5.2014 14:34

Dobrý den. Rostlina na fotce č. 3 je Conyza canadiensis, čili turanka kanadská. Umí pěkně zlobit, je fest houževnatá. Stanislav

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 18.68 (?), 30.5.2014 14:34

Dobrý den. Rostlina na fotce č. 3 je Conyza canadiensis, čili turanka kanadská. Umí pěkně zlobit, je fest houževnatá. Stanislav

host - 41.28 (?), 30.5.2014 21:15

Děkuji všem, já jsem si to myslela :-) Prostě to všechno vyrvu, nechám jen to co říkáte z fotky č. 3 a je to. Tím pádem mám skoro volný mini záhonek a můžu tam prdnout třeba cuketu, ta by mi snad vyrůst mohla :-) Jestli už na ni teda není pozdě. Nebo máte nějaké tipy, co by mohlo vyrůst i mě? Co se ještě teď může sadit?

host - 178.38 (?), 30.5.2014 22:12

Nic si z toho nedělejte, já když takhle rozhodím semena letniček, dopadne to naprosto stejně: buďto nevyroste nic, nebo to v plevelu ani nenajdu a musím to stejně pomlátit motykoucheeky Aksamitníky rozhoďteyes Rostou rychle, myslím, že je i poznáte, je jich mnoho druhů, barev a velikostílaugh Zbavují zem háďátek, odpuzují mšice a nalákají na sebe slimejše, kteří vám nesežerou pak vedle salátwink Konvalinka

host - 185.138 (?), 30.5.2014 23:58

Ale ten svlačec by mohl být kulturní, můj plevel vypadá jinak.

host - 178.38 (?), 31.5.2014 8:11

Není to svlačec, je to plevel z bobovitých tuším, ale přesně ho neurčím, nemám čas to hledat..Konvalinka Až mrkne pan Josef, ten to vychrlí z prvníwinkKonvalinka

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 237.9 (?), 1.6.2014 22:05

... abych Vás nezklamal,

tak tady je...

(Karel Plíhal: píseň Amnestie v zoo)

Několik dní jsem byl mimo, tak píšu až teď:

1. Není to bažanka, ale konopice (rolní?) - jednoletý hluchavkovitý plevel.

2. Konrtyhel. Někdy se pěstuje jako trvalka; nejčastěji druhy Alchemilla mollis (kontryhel měkký) a Alchemilla erythropoda (to by byl asi k. "červenonohý"?)

3. Myslím, že se jedná o turan (roční?). Jednoletý plevel. Jiné druhy turanů se pěstují jako trvalky a skalničky.

4. Opravdu to není svlačec (ani kulturní), ale bobovitá - vikvovitá - motýlokvětá rostlina: konkrétně vikev - nejspíše vikev plotní (Vicia sepium). Dost nepříjemný vytrvalý plevel.

Ze semenáčků opravdu budou cílové jen ty již dříve zmiňované...

Josef.

host - 47.183 (?), 4.6.2014 9:52

Teda to jsou znalostiindecision, klobouk dolů. Děkuji všem za informace. Už jsem to vyrvala a teď tam raší zase něco úplně jiného... beztak zase jiný druh plevele cheeky.

Už tam místama vidím i afrikány, ty jediné poznám, aspoň něco. Na druhou stranu mi dělá radost hrášek, jahody a rajčata. Snad teď bude zase chvíli sluníčko a já si před manželem netrhnu ostudusmiley. Koupil mi sazenice a hlínu a prý je půlka úrody jeho, jestli to dopadne jako s okrasnýma, tak si asi moc nepochutnálaugh

Mějte se pěkně, Petra.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025