Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud jde o česká semena, tak se snažím je nakupovat od firem, které tato semena vyšlechtily. Šlechtěním se zabývají hlavně SEMO a Moravoseed. Produkce semen Moravoseed se zabezpečuje v Číně, slyšel jsem také, že SEMO totéž realizuje někde v Jižní Americe. Firmy jako Nohel Garden apod. semena nevyrábějí, ale kupují je od firem, které ke konkrétním odrůdám mají potřebná práva.

Pokud jde o ten mrzák, u některých zelenin to může fungovat u jiných ne.

Důležité je zjistit si po jakou dobu si jednotlivé druhy zeleniny zachovávají klíčivost a potom se teprve rozhodnout Také je důležité o jakou zeleninu jde. Je něco jiného nechat si semena rajčat a pak je vysévat někde doma pro předpěstování než použít například uložené semeno petržele pro výsev na záhon a mít pak řádek jako noty na buben. Pochopitelně by jste mohl(a) před výsevem zkusit jejich klíčivost, ale za tu práci to nesojí.

Já nakupuji česká semena po novém roce, kdy jsou v prodeji i všechny novinky. V cizině začínám nakupovat přes internet někdy začátkem října. Přece jen to nějakou dobu trvá, než získám potřebné informace, reference, placení a pošta.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika