Echinacea - lék v Americe, okrasy u nás.

host - 44.166 (?)
1.7.2009 11:39

Květ fialový, ne oranžový - ta léčivá není. Z fialové rostliny se používá vše včetně kořene. Věra 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 4.5.2001 22:21, zobrazeno: 7585x

Echinacea purpurea,čili třapatka nachová,známá též pod názvem rudbekie je současným hitem v Americe.U nás se můžete setkat s výrobky,v nichž je tato rostlina obsažena např.pod názvem Imunal apod.SKUTEČNĚ podporuje nespecifický imunitní systém,ničí viry a já mohu doložit,že za posledních
34 let jsem měl dvakrát chřipku a rýmu likviduji v zárodku čajem z této rostliny.Pěstovala ji moje babička,matka i já a stále se stejným úspěchem.Výsledkem je moje ECHINOFARMA.

host - 44.166 (?), 1.7.2009 11:39

Květ fialový, ne oranžový - ta léčivá není. Z fialové rostliny se používá vše včetně kořene. Věra 

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 64.230 (?), 1.7.2009 14:11

Také ji používáme asi 15 roků. Výsledky skvělé, žádná chřipka, žádná rýma a kdo ví čemu všemu zabránila, když jsme to v zárodku stopli. Jen pochybuji, že by to byl až teď hit v Americe. Tuto rostlinu používali na řadu onemocnění a zranění již indiáni, od nichž byly vědomosti o účincích této rostliny převzaty.  

host - 240.112 (?), 12.8.2009 9:40

Dobry den, vedeli by ste mi povedat, ktora rudbekia je aj lieciva? Tiez mame na zahrade fialovu, ale neviem ci to nie je len okrasna kvetina. Ma vysku vyse metra. Viem, ze echinacea alebo rudbekia ma aj ine druhy a na obaloch s liecivymi cajmi atd,, je znazornena ina echinacea...

Dakujem vopred

S pozdravom Zuzana

host - 180.2 (?), 24.8.2009 20:20

Z třapatek jsou léčivé pouze druhy Echinacea. Nejběžněji pěstovaná je Echinacea purpurea z dalších méně pěstovaných jsou Echinacea pallida a Echinacea angustifolia. Z nejnovějších druhů je zajímavá žlutě kvetouci velmi dekorativní Echinacea paradoxa a růžová Echinacea tennessensis. Všechny mají stejnou léčivost, nejvíce léčivých látek je v kořeni, na 2 místě v květu a na dalším pořadí listy a stonek. Další druhy léčivých Echinaceí jako je atrorubens, sinulata,laevigata a sanguinea se zatím u nás nepěstují.   Bylinář Vláda z Litovle

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz