Udírna dehtuje



host - 146.52 (?)
25.8.2019 8:57
A když mám topeniště přímo pod masem a udělám tam fácht hustej fajer, tak mám udírnu vyhřátou do hodiny a pak si tam každejch 15-20 min musím zaskočit přihodit polínko. Vůbec nevadí, když už jsou tam jen žhavé uhlíky.Hodím polínko a za chvilku je v plamenech Ty akumulační cihly a zdivo stejně drží teplo celej den.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 146.52 (?), 25.8.2019 8:57
A když mám topeniště přímo pod masem a udělám tam fácht hustej fajer, tak mám udírnu vyhřátou do hodiny a pak si tam každejch 15-20 min musím zaskočit přihodit polínko. Vůbec nevadí, když už jsou tam jen žhavé uhlíky.Hodím polínko a za chvilku je v plamenech Ty akumulační cihly a zdivo stejně drží teplo celej den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 62.23 (?), 27.12.2020 11:50
Zdravim. Kamarad ma zdenou udirnu zabudovanou z boku do baraku. Den preden ji cely den vypaluje. Ze dvirek se to rosi jak svina. Potom ji vyvetra a a dalsi den odpoledne zatopi, vecer nafedruje maso a rano to je jak z pohadky. Takze z praxe zdenou vysusovat opravdu dlouho. Ja mam drevenou, vysusuji ji hodku a pul preden (28 mm palubky) na 100 - 120°C a naprosto v pohode. Topeniste zelezne, kourovod 1m pr.150mm

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 146.52 (?), 25.8.2019 8:42
Jak říkám. Nebojte se topit přímo pod masem a neberte ohni vzduch. Všechno se dá nacvičit

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 92.113 (?), 30.1.2019 15:07

ahoj měl jsem podobný problem.3,5m dlouhy kouřovod a dost zvedly nahoru maso bylo jak gumak černe ted mam 2m kouřovod a rouru skoro vodorovně a maso je zlate nevím co je dehet.udím oloupanym bukem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 183.41 (?), 31.1.2019 12:53

Z buku se kůra odstran'ovat nemusí.Dříve jsem to také dělal.Nevidím rozdíl v buku s kůrou a bez ní.Kůra je tak slabá, že při uzení nevadí.Je to na Vás jestli kůru odstaníte nebo ne.rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 146.52 (?), 25.8.2019 8:06
Zdar jak sviňa. Udírnu mám zděnou a topím přímo pod ní. Má betonové dno a v něm díru na komínouvou rouru kterou jsem odstranil protože to furt dechtovalo. Měl sem dříve topeniště 1,5 metru vzdálené. Uvnitř mám na té díře po stranách položený dvě cihly z akumulačních kamen a na nich zase dvě cihly na plocho aby nešel plamen na maso. Bůček nechám dva až 3 dny ležet v normální soli pak ho hodím do vařící vody na 5 minut aby se nacucnul a šup ho na háky. 6-8 hodin a maso je jak z žurnálu. Voní celá Ulica.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 155.91 (?), 1.3.2019 20:17

Měl jsem stejný problém.

Zrušil jsem popelník pod ohništěm topím na betonu misto popelníku a maso je jako dort

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika