Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, mám problém s uzením jak masa, tak i klobás. Udírnu mám dřevěnou, kouřovod cca 1 metr v zemi, topím bukem bez kůry. Udírna je stará asi 15 let, udím v ní cca 5 krát ročně. Maso nakládám furt stejně, klobásy taky, v udírně je teploměr, maso i klobásy byly vždycky krásně zlaté. Poslední 2 - 3 roky jsou hodně tmavé a jakoby špinavé - když je dám do vody, na hladině jsou jakoby saze. Dehtem ale vnitřek udírny nesmrdí, ani klobásy nejsou s nějakou příchutí. Proč v posledních letech klobásy při uzení ztmavly? Nemůže to být tím, že udírna je časem "volnější" a mezi deskama může dovnitř proudit studený vzduch? Nebo jsou desky už moc "načuchlé" dýmem a má to vliv i na maso? 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika