Dobrý den, prosím o radu. Měli jsme starou udírnu po dědovi a ta dosloužila. Postavili jsme udírnu novou a máme probllém s vodou. Už jsme udili 3x a pokaždé máme v udírně vodu a tím pádem je i maso a klobásy černé a smrdí dehtem. Stavěli jsme podle návodu. Podezdívka betonová, odizolovaná zvenčí proti vodě, dřevěná budka z palubek s komínkem a odvětrávacími otvory, s dřevěnýma dvířkma, kouřovod 2 m dlouhý atd. Před samotným uzením topíme á 2 hodinách už dva dny předem a potom ještě v ten den 2 hodiny předem, aby se udírna vyhřála a stále máme na dně udírny vodu, kterou během uzení vytíráme a klobásy a maso máme černé jak uhel. Ve staré udírně po dědovi jsme měli vše pěkně zlatavé. Poradí mi někdo, co děláme špatně? Děkuji za radu. Jana