Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Myslím, že tuhé střívko má příčiny jiné nebo možná příčin víc. Taky se mi to občas stává. Pomáhají následující kroky:
1. Nasolené střevo nechat 24 hodin ve vodě odmočit. Krátkodobé namočení nestihne vytáhnout veškterou sůl a střívko je tužší.
2. Po několika hodinách uzení - krátce před koncem - klobásy namočit do vody 80 st teplé. Nechat "táhnout" cca 1/2 hodiny a vrátit do udírny (cca na hodinu).
 3. Přijde mi, že při 60 stupních je 24 hodin uzení poměrně hodně. Při této teplotě mívám klobásy hotové cca za třetinovou dobu.

Teploměr mám umístěný podobně, ale ne ve dvířkách, nýbrž ve stěně. Myslím, že se tolik neochlazuje při otevření dvířek a je menší roziko jeho poškození.
   Přívod kouře mám řešený podobně. Jenom nad plechem mám ještě malé prkénko - aby se nepálil případný kapající tuk.Je-li v jednom místě v udírně vyšší teplota, jde to ovlivnit tepelným stropem. Jsou to 2 plechy vodorovně položené nad závěsnými hůlkami. Vzájemným posouváním můžete měnit velikost a umístění otvoru, kterým kouř odchází do komína.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika