Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rychleji se vytopí jednoplášťová udírna, protože 15 kg dřeva se zahřeje dřív než 30 kg dřeva, ale je to nepodstatné. Izolovaná udírna má možná menší ztráty tepla, ale ty rozdíly jsou vzhledem k izolačním vlastnostem dřeva zanedbatelné. Co se týče udržení stálé teploty, musíme si uvědomit, že kolísání teplot v udírně je dáno především přívodem vzduchu z topeniště, protože každá udírna má jakýsi tah. Když zchladne ohniště, prostor v udírně se ochladí bez ohledu na izolaci. Jestli něco dokáže udržet teplotu, je to zděná udírna, která má vzhledem ke své hmotnosti obrovskou tepelnou kapacitu. Když vychladne na chvíli oheň, horké zdi vyzařující teplo zabrání poklesu teploty v udírně. Vyzařování tepla v takové situaci ze dřeva na maso je minimální a vzhledem k izolaci prakticky stejné u jedno i dvojpláště.
    Než jsem si dřevěnou udírnu sám postavil, projel jsem si na netu nabídku hotových dřevěných udíren, s výrobci a prodejci jsem si chvíli dopisoval. Na dvouplášťovou udírnu jsem nenarazil. To jistě nevylučuje, že ji někdo možná vyrábí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika