dobrý den, chystám se stavět udírnu cca na jedno použití. Jelikož jí nemám v paneláku kde postavit, budeme ji sebou brát na dovolenou na pronajmutou chalupu. Nařezal jsem ze smrkové spárovky desky 55×55 cm. Horní deska bude jen položená a podložená úzkými prkýnky. Do dna vyříznu otvor na roury na kamna.Topeniště mi známý poradil vystavět ho ze šamotových cihel s otvorem na rouru. Na dně té bedny bude plech 30×30 cm, na nožičkách výška cca 5-8 cm. Na roztopení mám javorové špalíky, udit budu bukovými a švestovými špalíky bez kůry. Maso nebudu nakládat, ale koupím předuzené. Prý že když to mám jen takto na jedno využití, prý nepotřebuji ani teploměr. Stačí prý udírnu roztopit -rozehřát a potom udržovat teplotu abych na mase udržel ruku. Jen nevím, jak ji začoudit, abych vypálil novotu kouřovodu.Stačí ji protáhmout cca 1 hodinku třeba jabloní, nebo třešní? Může to být s kůrou, nebo ji mám taky raději sundat?Máte někdo zkušenost s takovým primitivním způsobem uzení? :-)Děkuji M.