Proč mi uhnívá cuketa

host - 216.228 (?)
22.7.2015 14:08

Mně to dělávají cukety taky, každám rokem, ať je sucho nebo mokro. Žádné listy nikdy neodstraňuji, výživu mají dostatečnou, rostou na kompostu nebo vyhnojeném záhoně. Přijde mi spíš, že konkrétní plody jsou nějak špatně opylené, udělají na začátku takovou jako bouli, konec začne hnít. Nebo jsou na vině skoky v počasí? U těch rostlých rovnoměrně se to nestává, věřím, že ty horní tazatelce hnít taky nebudou. Nicméně to nijak neřeším, i tak mívám cuket dost.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
šmoulinka Petra - (2) - 154.50 (?), 22.7.2015 11:18, zobrazeno: 10675x

Dobrý den, chtěla bych se zeptat proč mi uhnívá cuketa. Jedná se vždy o největší cuketu, ještě nestaší ani dorůst do velikosti aby byla k utržení a začne od špičky uhnívat. viz foto

Uhnívající cuketa
Uhnívající cuketa

host - 157.239 (?), 22.7.2015 12:58

Příliš jste zredukovala listovou plochu rostliny. Ta pak neví, kam dřív skočitcheeky, všechny její děti křičí-papat, bumbat... Ten nemocný plod odstraňte, snažte se další listy zachovat až do chvíle, že jsou suché-tzv.vydojenéwink,nebojte se přihnojit, zalévejte na zeminu-ne na listy, větším množstvím odražené vody cca co tři dny. S.P.,Ch.

host - 216.228 (?), 22.7.2015 14:08

Mně to dělávají cukety taky, každám rokem, ať je sucho nebo mokro. Žádné listy nikdy neodstraňuji, výživu mají dostatečnou, rostou na kompostu nebo vyhnojeném záhoně. Přijde mi spíš, že konkrétní plody jsou nějak špatně opylené, udělají na začátku takovou jako bouli, konec začne hnít. Nebo jsou na vině skoky v počasí? U těch rostlých rovnoměrně se to nestává, věřím, že ty horní tazatelce hnít taky nebudou. Nicméně to nijak neřeším, i tak mívám cuket dost.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz