Prostě v skleníku panují příliš vysoké teploty, to je celé. Kedlubny mají rády dostatek vláhy, dešťové srážky, přímé slunce a teploty okolo 10-25 st. Také letos jsem pěstoval kedlubny, měl jsem jich asi 60, Azur a Ametyst F1, ve stejnou dobu na venkovním záhonu i v skleníku a bulvy ve skleníku byly při stejné délce vegetační doby o třetinu
menší, než venku.
Dobrý večer, kamarád má kedlubny ve skleníku. Přes veškerou péči nechtějí tvořit bulvy.. Poradíte, kde by mohla být příčina a jak zjednat nápravu? Pokud vás něco napadne mohu zjistit podrobnosti. Děkuji
Prostě v skleníku panují příliš vysoké teploty, to je celé. Kedlubny mají rády dostatek vláhy, dešťové srážky, přímé slunce a teploty okolo 10-25 st. Také letos jsem pěstoval kedlubny, měl jsem jich asi 60, Azur a Ametyst F1, ve stejnou dobu na venkovním záhonu i v skleníku a bulvy ve skleníku byly při stejné délce vegetační doby o třetinu
menší, než venku.
Ale mně v skleníku kedlubny narostly také, ale byly o poznání menší, než kedlubny venku, ty měly letos i přes půl kila. Jak jsem psal, výsev i výsadba kedlubnů do skleníku i ven byly provedené ve stejnou dobu a to, myslím si, pro porovnání stačí. V skleníku byly bulvy v průměru o třetinu menší.
A kdy je sázel? Vypěstoval si svou vlastní sadbu nebo jí koupil? Jakou odrůdu pěstuje a v jakém termínu vysadil? Tohle všechno může ovlivniz růst bulev.