Květák doporučte vyzkoušené odrůdy

host - 128.103 (?)
22.5.2010 18:30

Dobrý den!

V loni jsem pěstoval BORU,  kterou jsem vysel v únoru a v půlce března vysadil do skleníku.Sklízel jsem od 20.6..Květák pro venkovní výsadbu jsem nasil 12.a13.4..I když bylo na sáčku BORY napsané, že se vysévá jenom v únoru, zkusil jsem ji nasít i v dubnu a nakonec výborně dorostla.Jako pozdní odrůdu jsem měl PLANITU, která dorostla o 10-20 dnů později než BORA.Na sáčku květáku typu ROMANESCO(barevný květák)  bylo napsáno, že se seje přímo do země, což se mně příliš neosvědčilo.Letos jsem v lednu nasil odrůdu EXPRES, kterou jsem do skleníku nasadil kolem 20. března.Už mně začíná dělat růžice.V únoru jsem opět nasil BORU a nasadil počátkem dubna.Teď mám napikýrované odrůdy: raný OPAAL, pozdní PLANITU, potom zelený ROMANESCO a nakonec ještě jednu fialovou odrůdu.          

Tony skřipčák, 12 let       

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 112.204 (?), 5.4.2010 13:28, zobrazeno: 7415x

Rád bych vysel květák a udělal si sadbu pro venkovní výsadbu. Můžete z vlastních zkušeností doporučit vhodnou odrůdu pro letní a podzimní pěstování? Květák se nám několik let nepodařil.  Děkuji Jarda

host - 62.195 (?), 19.4.2010 19:50

Dobrý večer, skoro každý rok vysévám tyto odrůdy květáku: PLANITA F1 a Brilant od Semo. Jsou velmi dobré

host - 128.103 (?), 22.5.2010 18:30

Dobrý den!

V loni jsem pěstoval BORU,  kterou jsem vysel v únoru a v půlce března vysadil do skleníku.Sklízel jsem od 20.6..Květák pro venkovní výsadbu jsem nasil 12.a13.4..I když bylo na sáčku BORY napsané, že se vysévá jenom v únoru, zkusil jsem ji nasít i v dubnu a nakonec výborně dorostla.Jako pozdní odrůdu jsem měl PLANITU, která dorostla o 10-20 dnů později než BORA.Na sáčku květáku typu ROMANESCO(barevný květák)  bylo napsáno, že se seje přímo do země, což se mně příliš neosvědčilo.Letos jsem v lednu nasil odrůdu EXPRES, kterou jsem do skleníku nasadil kolem 20. března.Už mně začíná dělat růžice.V únoru jsem opět nasil BORU a nasadil počátkem dubna.Teď mám napikýrované odrůdy: raný OPAAL, pozdní PLANITU, potom zelený ROMANESCO a nakonec ještě jednu fialovou odrůdu.          

Tony skřipčák, 12 let       

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025