Kedlubny

host - 65.90 (?)
3.4.2012 12:22

To byste byl moc hodný, ještě se zeptám do jaké země nebo substrátu je vyséváte a poté přesazujete.Asi je dám jak píšete rovnou do toho skleníku tak jestli stačí zemina co tam je nabo jestli mám na kousek nasypat tu na množení? A potom jestli do těch sadbovačů namíchat už kompost? Všechno se mi celkem daří jen ty kedlubny se ne a ne podařit :o((

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 65.90 (?), 3.4.2012 9:07, zobrazeno: 10819x

Mohl by mě prosím někdo napsat postup při pěstování kedluben ze semen?Zkoušela jsem to loni asi 4x a letos 2x a vždy bez úspěchu.Semínka vždy krásně vzejdou v kupovaném substrátu na množení ale jsou z toho nítě, potom vyblednou a konec.Pěstuji je na okením parapetu, takže světla mají dost.Letos jsem ty nitě přepíchala část do samozavlažovacího truhlíku až po děložní lístky a dala do nevytápěného slkeníku pod netkanou textilii a část rovnou do země také pod textilii a přidala kompost a znovu ještě vyčouhly a nesílí, prostě si už nevím rady.Proto prosík kdo mi může poradit. Děkuji Jitka

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 133.163 (?), 3.4.2012 10:35

Jakmile uvidíte že začínají vylézat ze země tak je šoupněte na okení parapet, ale zvenku!!!. Já je mám přepikýrované v sadbovačích ve skleníku kde je v noci 3-5°C. Pokud nemrzne tak je nechte nonstop venku.

host - 65.90 (?), 3.4.2012 11:12

Děkuji pane Mirku za radu, mohla bych se Vás zeptat jestli je místo na parapet zvenku můžu dát do toho skleníku?A kdy je pikýrujete?A hlavně nevím jak hluboko je při pikýrování sázet a jestli ještě přikrýt tou netk.tex?A ještě jak hluboko se vlastně sejí jejich semínka? Na sáčku to nebylo.Jitka

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 133.163 (?), 3.4.2012 11:21

Pokud máte skleník tak je vysejte přímo do země nebo květináče ve skleníku, položte na ně netkanou textilii (tu tam můžete nechat stále) a když budou mít dva pravé lístky tak je přepíchejte tak, aby děložní lístky byly těsně nad zemí. Já to dělám ještě i tak, že je přepíchám do sadbovače (pro případ že by začlo mrznout) a když jsou větší tak je i s balem vysadím. Předminulý víkend jsem je vysel ve foliáku přímo do země, zakryl bílou textilií a již jsou celkem pěkné (a to dvě noci i mrzlo). Odpoledne mohu přihrát nějaké fotky.

host - 65.90 (?), 3.4.2012 12:22

To byste byl moc hodný, ještě se zeptám do jaké země nebo substrátu je vyséváte a poté přesazujete.Asi je dám jak píšete rovnou do toho skleníku tak jestli stačí zemina co tam je nabo jestli mám na kousek nasypat tu na množení? A potom jestli do těch sadbovačů namíchat už kompost? Všechno se mi celkem daří jen ty kedlubny se ne a ne podařit :o((

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz