Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za reakci, jen se obávám, že to bude složitější, proto to popíši detailněji. Skleník máme komůrkový (4. rok). Daří se v něm salátům, daří se paprikám. Okurky hadovky mají horší začátek, nicméně pak se rozjedou a jsou taky OK. Jakmile tam dáme košťálovou zeleninu (kedlubny, květák, brokolice), tak její listy začnou postupně žloutnout až sazenice zajde. Nevypadají ale jako spálené, spíše jako chloróza z nedostatku hořčíku. Postupně ztrácejí pigment, fialové kedlubny postupně začínají vypadat jako kedlubny zelené a pak zajdou. U hadovek jsem psal, že jsou nakonec ok, nicméně ze začátku spodní listy trpí také chlorózou (vypadají jak od svilušky). Tam jsme to ale připisovali spíše nachladnutí. Co už jsme zkoušeli: přešli jsme na dešťovou vodu místo studniční, vyměnili jsme hlínu za pěstitelský substrát, dokonce jsme měřili i PH půdy, zalévali jsme málo, zalévali jsme hodně. Pravda zastiňování jsme nezkoušeli, nicméně ta chloróza se stupňuje i mimo slunné dny a navíc příbuzní mají podobný skleník na více exponovaném místě a toto se jim neděje. Na fotce je fialová a zelená kedlubna ze skleníku a stejná sadba z venku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika