Reklamace semen

alfonss - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (99) - 194.19 (?)
30.6.2015 11:36

HOAX-tak napůl. Semena neklíčí proto, že se změnil posledních několik let průběh počasí v ČR. Dříve zima-jaro-léto-vše přecházelo plynule. Čili naklíčilo a nezaschlo. Dnes jsou mezi přechody období sucha a proto už v zemi naklíčená semena zasychají. Proto buď trvale zalévat anebo se smiřit s tím, že semena MNOHDY nevzejdou. Přijde trochu vláhy, ani o tom nevíme-vzklíčí to a pak přide sucho a uschne to a proto tolik nářků nad neklíčivostí. Semena jsou dobrá-SEMO Smržice. Podniky kde se dělá mrkev ve vlkém mají pole pod TRVALOU závlahou-jinak by nic nevypěstoval!! Zajímavost je u rajčat-velkopěstitelé sejí přímo semena a vůbec nezalévají!!! Je to česká specialita-máme semena která to umí. Mám to ověřené. Prostě co se týká průběhu počasí - dobře už bylo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 240.105 (?), 18.2.2015 19:25

Zdravím.

Máte někdo zkušenosti s reklamací cibulovin a spol. v nějakém tom obrovském zahradním centru? Ptám se jen tak předem, dneska jsem si koupila jiřinu, kus za 89 Kč, šílené. Ale už ji sháním několik let a konečně jsem se k ní dostala (letos jsem ji našla i v nějakém eshopu, ale s poštovným by to vyšlo ještě dráž). Očka není vidět, dám si ji narašit na řízkování, ale co když se vůbec neprobudí? Stačí potom mít účtenku a sáček?

alfonss - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (99) - 194.19 (?), 29.6.2015 16:43

Mluvím s hodně zahrádkáři-obecný jev - semena neklíčí!!! - Co se děje? Nebývalé množství stížností na klíčivost semen, hlavně zeleniny. Tak mně to připadá že je to dělané záměrně - jinak to není už možné!!!

Mnoho lidí seje odjakživa zeleninu a zeleniny vždy bez problému vzcházele.!!! Nedělaly se s tím žádné ciráty. Vypadá, že v tom má někdo prsty.

alfonss - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (99) - 194.19 (?), 30.6.2015 9:53

To není HOAX-to je ověřená několikaletá skutečnost.  Semena prostě mají nepatrnou klíčivost!! Kořenová zelenina nejde vypěstova t!! A v obchodech je drahá a plná pesticidů a různého svinstva. Zajímá mne kde pěstují mrkev atp. ve velkém na poli a jaká používají semena.

alfonss - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (99) - 194.19 (?), 30.6.2015 11:36

HOAX-tak napůl. Semena neklíčí proto, že se změnil posledních několik let průběh počasí v ČR. Dříve zima-jaro-léto-vše přecházelo plynule. Čili naklíčilo a nezaschlo. Dnes jsou mezi přechody období sucha a proto už v zemi naklíčená semena zasychají. Proto buď trvale zalévat anebo se smiřit s tím, že semena MNOHDY nevzejdou. Přijde trochu vláhy, ani o tom nevíme-vzklíčí to a pak přide sucho a uschne to a proto tolik nářků nad neklíčivostí. Semena jsou dobrá-SEMO Smržice. Podniky kde se dělá mrkev ve vlkém mají pole pod TRVALOU závlahou-jinak by nic nevypěstoval!! Zajímavost je u rajčat-velkopěstitelé sejí přímo semena a vůbec nezalévají!!! Je to česká specialita-máme semena která to umí. Mám to ověřené. Prostě co se týká průběhu počasí - dobře už bylo.

Martin16 - (20) - 97.220 (?), 7.4.2016 19:00

Trochu oživým tému, z "našich" predajcov mám najlepšiu klíčivosť u sema, okrem koreňovej zeleniny, tá je všeobecne mozerná. Inak nakupujem v estonsku, hlavne ruské, tam je klíčivosť takmer 100% Pomaly začínam s produkciou vlastných semien u rastlín u ktorých to ide (samozrejme s izolovaním kôli čistote odrody a nie F1).  100% klíčivost mám od Sema len pri uhorkách a paradajkách, osivo 4 roky staré stále 100% (mám vela odrôd a jeden balíček mi vystačí na roky), inak všetko ostatné horšie, ale stále uspokojivo, až na tú koreňovú zeleninu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz