Křen máme svůj několik let. Postupně se rozrůstá dál a dál a pořád jich je více a více... Květy nevylamujeme ani nic s ním neděláme. Když je potřeba, vyryjeme kousek a je to :) Petra S.
Křen bude kvést. Zatím vyhnal stonky s ještě nerozvinutým květenstvím.
Moje otázka zní: Mají se květy ostříhat, nebo je nechat vykvést. Má to vliv na velikost a kvalitu kořene? Děkuji.
O křenu se zde vůbec nepíše, nikdo nedává rady, škoda.Chci si vysadit svůj křen, jelikož to, co se prodává v marketech není křen, jen jakási napodobenina.Tak jsem zvědav, jak to s tou výsadbou a pěstováním dopadne.
Já u cibule, česneku, rebarbory a právě i křenu květy vylamuji. Mám pocit, že by se zbytečně odváděla síla rostliny do květu. Spíš se mi na zahradě kvalita křenu po letech zhoršila a dočetla jsem se, že křen se má vysadit nyní v září. Ale kde koupit kvalitní sadbu? Nebo se dá zasadit křen z marketu?
Křen máme svůj několik let. Postupně se rozrůstá dál a dál a pořád jich je více a více... Květy nevylamujeme ani nic s ním neděláme. Když je potřeba, vyryjeme kousek a je to :) Petra S.
Jestli to není tím, že ten můj křen tam zasadili rodiče někdy v roce 1959 a stále stačil při nakládání okurek. Jenže již asi 5 let jsou kořeny snad prohnilé a trouchnivějí a oddenky mají tak půl centimetru. Listy vyrostou, ale křen musím koupit! :(V tom místě - pod jabloní se drží i plevel "kerhart". Je to spleť hustých a křehkých kořenů těsně pod povrchem země. A tady se ho nemohu zbavit. Tak jestli ten křen neumořil. Chtěla jsem si ho zasadit jinam, ale nevím kde se dá koupit sadbový křen. Asi vyrazit po sousedech? :)