Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

(pod)zimní výsev jsem zkoušel u mrkve a petržele cca 3 roky zpátky a to den před Štědrým dnem, čistě proto, že bylo teplo a na zahradu jsem se šel odreagovat. Z mrkve něco bylo, ale nemyslím, že by to byla až taková bomba. Sice klíčila dříve, než ta z jarního výsevu, ale zase byla prorostlá plevelem, bylo s ní víc práce a nakonec z toho byla sklizeň rychlejší max. o pár dnů. Petržel tehdy nevzešla nejspíš kvůli starému osivu. Odrůdy si nepamatuji, pravděpodobně jsem použil to, co bylo doma, tj. Orbis a nějakou ranou karotku.

Cibuli z výsevu v listopadu jsem nezkoušel, pokud by to mělo šanci na úspěch, tak do toho jdu. Nevím, jak je to možné, ale z jarního výsevu nedokážu vypěstovat velké cibule na uskladnění, vyroste mi taková trochu přerostlá sazečka a zaschne to. Možná to zkusím i bez rady. Záhon by se našel a pár korun za semínko, proč ne. Srpnové výsevy Augusty a Hiberny mi zase nikdy nestihnou zesílit dostatečně na to, abych je na jaře našel.

Inkarnátem jste mě navnadil, mám kus pole "zahlazeného" po slepicích, které jsou nyní přemístěné do zimního výběhu. Pokud by tenhle výsev způsobil rychlé jarní obrůstání, stálo by to za to. Tady jdu do toho také s Vámi.

Co jsem nezkoušel a existuje je salát Humil. Vysévat lze špenát, to dělám běžně společně s česnekem. No a údajně by neměl být problém s polníčkem - nikdy nezkoušeno.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika