Pestrost kočičí stravy



Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?)
29.10.2010 9:35

Určitě se přidám k předřečníkům, jsou kočičáci odčervení? (Drontalem, a Droncidem, nebo Flubenolem?) Kitekat je takový průměr, ale kočky dokáží přibrat i na něm. Pokud chcete kočkám udělat občas radost, naučte je na mleté maso, rád kočičákům dávám mleté vepřové, když se chytá něco pro páníčky (často mají většinu kočky..), nesmí být jen osolené a kořeněné.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 86.6 (?), 24.10.2010 13:17, zobrazeno: 100534x

Zajímalo by mne co všechno by kocourek mohl a měl jíst, protože ten náš je na kupovaných konzervách a je pořád jak lunt a už má 6 měsíců.Určitě mě tu bude někdo tvrdit, že v tom kitekatu a pedigréé má všechno, ale moc tomu nevěřím, je to jen mistrná reklama.Dříve se tomu dávala nutka a jací to byly krasavci.Dnes jsme zpohodlněly a navíc už není čas tomu něco vyvařovat, takže se koupí konzerva a je to.Pak si na to kočka zvykne a nechce nic jiného.Například ty suché granule nechce vůbec a to ostatní vždy jen ochutnat vzorek a dost.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 24.10.2010 15:33

Koťata takhle vychrtlá bývají, asi dokud jsou v růstu. Každopádně doufám, že odčervujete? Naše britky kočka a kocour jsou oba kastráti, přesto byla kočička pořád vychrtlá. I v jídle nimra. Zatím co kocour jí jen a pouze granule RC pro briťáky, ona se v nich jen ponimrala a radši si šla ulovit myšku, či bohužel ptáčka. Zkusila jsem řadu granulí, konzerv a kapsiček a jediné co žere je řada tuňákových konzerv zn. Miamor - což je hodně drahý špás a taky jí je manžel závidí  Má tuňák-krevety, tuňák-kalamáry a tuňák-křepelčí vajíčko. Už se dokonce tak rozežrala, že ji budu muset trochu brzdit, aby pak neměla zdravotní problémy z obezity. Ona má ovšem ráda i syrové maso - kuřecí a hovězí. Nesní moc, ale kousek jí od vaření vždycky dám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 52.88 (?), 27.10.2010 13:51

 my dáváme kočkám kuřecí krky (uvařené, obrané) nebo kostry, ryby, játra a to vše s uvařenou zeleninou a to s rýží či těstovinami nebo s ovesnými vločkami a Kočky se mají k světu

A kdo mi dokáže, že v granulích je vyvážená strava masa, vlákniny a vitamínů a všeho- to co tam píší. Je tam opravdu to co je psáno-

Kamil S

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 28.10.2010 19:18

Naprosto s Váma souhlasím, jenom to prosím přijeďte vysvětlit, těm našim dvěma prdlousům  U Vašich koček, bych jen vynechala ty přílohy - myslím tím vločky a rýži. U nich je to jen zaplácávání břicha, kočka je na rozdíl od psa, výhradní masožravec 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 7.11.2010 11:07

Jistě Kamile neděláte chybu, nicméně značkové granule a konzervy jsou vyráběné za přísného dohledu státních autorit (západní Evropa) a složení je trvale kontrolované. například Bozita (Švédsko) vyrábí krmiva pouze z masa zvířat s určených pro potravinářství lidských potravin, bez příměsí, dochucovadel etc.

Podobné je to se značkovými ranulemi (Royal Canin, Hills, Purina- pro plan a další a další prémioví výrobci)  na to, jak dlouhodobě toto krmivo působí na organismus zvířat existují solidní vědecké veterinární studie.  Tato krmiva, která nejsou na první pohled levná jsou zcela bezproblémová.

Problém bývá s nejlevnějšími krmivy - ta jsou často vyráběná v Asii, bez jakékoli kontroly. Obsahují takřka vždy ochucovadla a látky, které jsou "zatraktivňující" - zvířata dávají pak takovýmm potravinám přednost i před nesrovnatelně kvalitnější značkovou stravou.

Ještě horší je fakt, že nejlevnější krmiva z rozvojového světa jsou někdy i pančována - všíchni si vzpomínáme na čínské pančování dětských výživ Melaminem- Melamin je organická sloučenina, která se používá při výrobě umělých hmot a průmyslových hnojiv. Všichni známe DTD desky s melaminovým povrchem. Melamin se ve vodě rozpouští jen velmi málo. Obsahuje 66 % dusíku. Proto je někdy nezákonně přidáván do potravin, aby maskoval nedostatečný obsah bílkovin.  Standardní testy potraviny, či krmiva totiž neprokazují konkrétní bílkovinu (y), ale obsah dusíkatých látek..

Melamin byl opakovaně prokázán v krmivek pro psy a kočky, vyráběných v Asii. Ve Spojených Státech tak v minulých letech, než zde začala být krmiva testována na přítomnost Melaminu zahynuly odhadem i desetitisíce domácích miláčků. Týkalo se to pouze levných granulí.

Proto by člověk měl kupovat kvalitní prémiové značkové granule.Ve finále jsou levnější, než nákup surovin.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 217.149 (?), 7.11.2010 12:09

Ali, myslite si ze lacne krmiva predavane v hypermarketoch su nevhodne? Spominam si na problem nasej macky po velkej konzerve z Teca. Ale mohloi to byt aj tak, ze zozrala nieco vonku. Inak miluje granule z lidla...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 7.11.2010 12:34

Těžko říci, v EU a u nás obzvláště se krmiva pro zvířata nijak pečlivě netestují (například na Melamin pravidelně testují pouze USA).

Zcela bez pochyby je ale fakt, že levné granule, zvláště ty nejlevnější obsahují atraktanty, díky kterým zvířata krmivo upřednostňují, přestože obsahuje nestrovnatelně horší suroviny, nebo má nevhodné složení (malé množství živočišných bílkovin, hodně sacharidů apolysacharidů, popeloviny, masokostní moučky a podobně...)  Ve srovnání s tím prémiová krmiva mají definované vstupní suroviny, která jsou vždy z trhu pro lidské potraviny, mnohé kvalitní granule například pro kočky mají mít vyšší obsah bílkovin, a to i ve srovnání s krmivy pro psy. 

Dobrý příklad je ten - pokud budete dávat kvalitní granule, typicky luxusní a skvělé Royal Canin,   a následně nasypete standardní kvalitu ála supermarket - whiskas, která není ani špatná, ani nijak závratná, zvířata dají rychle přednost navoněným a nabarveným Whiskaskám, které sice nejsou špatné, ale ve srovnání s Roayalem je to stejné, jako Hamburger proti Lososovi z Aljašky.

Samozřejmě supernoname krmivo může být skutečně problémové.

Situace je ještě komplikovaná tím, že pokud otevřete i "Stejnou" značku vyrobenou pro trh v Německu a u nás liší se vnitřek vzhledem, vůní a německé zboží bývá důsledněji popsáno ve složení.  Koneckonců s lidskými potravinami je to stejné - kupte si nanuka od Algidy, v Německu bude obsahovat smetanu, u nás bude (při stejné ceně) nahrazena riostlinným ztuženým tukem...

Sám krmím kočky značkovými granulemi, občas jim koupím čerstvé mleté maso a objednávám jim i přes internet německé běžné konzervy a pytlíčky, jen jako chuťovku. Občas skutečně jen jako "nezdravý dezert" kupuji i neznačkové pytlíčky v Lidlu a Normě. 90 % krmiva ale tvoří značkové granule, u kterých je garantovaná kvalita.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 29.10.2010 9:35

Určitě se přidám k předřečníkům, jsou kočičáci odčervení? (Drontalem, a Droncidem, nebo Flubenolem?) Kitekat je takový průměr, ale kočky dokáží přibrat i na něm. Pokud chcete kočkám udělat občas radost, naučte je na mleté maso, rád kočičákům dávám mleté vepřové, když se chytá něco pro páníčky (často mají většinu kočky..), nesmí být jen osolené a kořeněné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 7.11.2010 17:45

Onehdá jsem chtěla té naší potvoře mlsné Gucci změnit jídelníček - ať nežere pořád jenom tuňák a něco... a objednala jsem jí nějaké anglické kapsičky NaturesMenu, už podle názvu,,přírodní" Včera jsem jí po delší době zase jednu zkusila vnutit. Kuře-krůta tuším, voněla krásně, asi jako játrovka od Hamé a ta potvora nechtěla ani ň, rýpla do toho a nic. Chystala jsem kuřecí, tak jsem jí dva kousky z prsíček uřízla. Snědla jeden a druhý už nechala. Sedla před špajz, jelikož ví, že tam má tu plechovku a mňoukala.  Až jsem vyměknula a otevřela jí zase toho tuňáka 

A ano, zhruba před půl rokem nám došly granule RC pro briťáky a koupili jsme malý balíček Whiskas a ty potvory to samozřejmě žraly s chutí. Ale právě tady k těm barveným potravinám mám averzi a nekupovala bych je ani sobě, ani psům, ani kočkám. Takže měly smůlu a víc nedostaly.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 70.138 (?), 26.11.2010 13:41

NAšel jsem pro kočkomily, jako jsem já zajímavou informaci o kvalitě krmiv pro kočičáky. Test vytvořila asociace chovatelů ušlechtilých koček v USA, je možné, že jsem si název nezapamatoval a přeložil přesně. 

Ale k věci, hodnoceny byly granule od 0 -100%, 0 je propadák, 100% maximální možná kvalita. 

0% - všechny profláknuté značky, které vidíme nejčastěji (Whiskas, Kitekat, Felix a podobně), mnoho obilovin, popele, barviv, atraktantů, popelovin a jiných s...

co mne překvapilo, že na 50 -60% byly hodnoceny i prémiové značky, které používám (Royall Canin, Hills, dále i Aplavs, a další)

100% dostaly za excelentní vstupní suroviny, obsah živočišných bílkovin, kvalitu a zpracování pouze dvě značky.

Acana, a Orijen, to mě překvapilo, kdysi jsem Acanu zkoušel, kočkám moc chutnala, ale pak se mi ztratila z očí. NA základě zmíněného hodnocení jsem začal Acanu i Orijen hledat, v Čechách se jedná o jedny z nejdražších krmiv. Nejlepší ceny (zcela srovnatelné s Royall Canin, či Hilskami)  jsem našel pouze na webu na zoohit, uvidíme co tomu kočky řeknou:-))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika