Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Naše agave je asi 80 na 80 cm, zimujeme ji v nevytápěné světnici a držíme ji pokud možno při teplotách nad nulou. Párkrát při velkých mrazech - 20 st C tam klesla teplota pod nulu a listy agave zmrzly a staly se lámavé dříve, než jsme si toho všimli a odnesli ji trochu více do tepla, ale agave se vzpamatovala, ale asi dostala zabrat a část léta nerostla a zřejmě "opravovala" v stávajících listech škody.. Při větších mrazech ale nevím, listy zmrznout mohou a třeba opadnout nebo se ulámat, ale střed agave asi zmrznout nesmí. Jednou jsme to myslím přehnali, agave ztratila kořeny a po oteplení na jaře rychle napůl zhnila a uschla, zelený zůstal akorát malý vedlejší výhonek v zemi v květináči, ze kterého za 5 - 10 let dorostla. Zimujeme spíše bez vody - zalévání, a ne u okna, ale v chodbě tak 5 metrů od okna na východ., kde svítí slunce jen krátkou dobu, málo světla ji za nízkých teplot evidentně nevadí, žádné světlo nevím. Taky poměrně chutná hlodavcům.

Jestli by to zasypání do listí fungovalo, nevím, chce to vyzkoušet na rostlině, kterou můžete ztratit, ne na nějakém unikátním kusu. V nejhorším případě, pokud máte problém s manipulací s tak velkým kusem, který je určitě velice atraktivní, bych poradil zasadit odnože a po jejich ujmutí takovou atraktivní rostlinu prodat někde, kde se využije, třeba v nějaké velké vstupní hale atd.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika