živý plot-smrčky

host - 9.194 (?)
2.3.2007 9:23
Já jsem už taky zasadila nové smrčky místo těch starých, rostou už dva roky a chtěla bych je stříhat tak, aby z nich byl hustý porost, tak max.1,5 m vysoký. A ty vršky, se můžou zaštipovat hned, aby zhoustly? Myslela jsem, že musím tak dva roky počkat. Hana.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host, 26.8.2004 9:40, zobrazeno: 7354x
Prosím o radu. Zdědili jsme pozemek, kolem něhož je živý plot ze smrčků ve značně zdevastovaném stavu. Jsou vysoké asi 160 cm, kmeny do třetiny buď úplně bez větví nebo jsou větve suché. Mohu dosáhnout zlepšení seřezáním smrčků, popř ostříháním větví a přihnojením? Nebo mi můžete poradit jiný způsob?Děkuji. Hana

host - 29.9 (?), 30.1.2007 11:35
já jsem to měla taky tak, pokud to seříznete nahoře tak vám to obroste jen vršky ale dole to zůstane holí já jsem to vytahala a zasadila nový,první dva roky jsem zaštipovala vršky aby pěkně zhoustli a až to vyroste do požadované víšky tak každý rok vzáří sestříhám vrchy a boky a je to v pohodě

host - 9.194 (?), 2.3.2007 9:23
Já jsem už taky zasadila nové smrčky místo těch starých, rostou už dva roky a chtěla bych je stříhat tak, aby z nich byl hustý porost, tak max.1,5 m vysoký. A ty vršky, se můžou zaštipovat hned, aby zhoustly? Myslela jsem, že musím tak dva roky počkat. Hana.

host - 204.1 (?), 8.3.2007 15:20
Smrky sestrihavam kazdy rok bud na jare kdyz zacinaji rasit nebokdyz uz jsou vyhony 15-20cm dlouhe jsou mekci lepe se strihaji striham hnedle celou novou cast prirusku zachova se tim tvar hustota kdyz jsem strihal pred zimou stene vypadala az do jara jak kdyz ji nekdo okousal takle pekne obroste vypada sveze stena musi byt dole sirsi nez na hore jinak dole ridne jakokdyz se kouknete volne rostouci stromek ten je taky dole sirsi nez na hore po case stejne vnitrek smrku proschne stare jehlice opadaji bude zeleny jen povrch .r s
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:30
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz