Tsuga

host - 114.221 (?)
16.8.2006 13:15
Velice jednoduchá odpověď - prakticky jste si na ni odpověděla sama - tsuga vyloženě miluje plný stín i v dospělosti. Pokud ji vysadíte na osluněné místo a navíc je zde prvním rokem - tyto problémy nastanou. Sama si velice dlouho zvyká na nové stanoviště. Nejlépe čím dřív tím líp přesadit do stínu, nebo aspoň stinného místa ze západní strany. Zřejmě se jedná o tsugu canadensis - jiné ani v supermarketech neprodávají. A poslední věc kromě plného stínu mají rádi dostatečně vlhkou půdu.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 202.48 (?), 14.8.2006 15:21, zobrazeno: 5672x

Dobrý den přeji,

z přehledu vidím, že do chorob jehličnanů se rádcům moc nechce. Zřejmě to není jednoduché, nebo je málo poznatků v tomto směru. Přesto prosím také o radu- možná budu mít štěstí. Mám tsugu, bohužel ze supermarketu, ale zdá se být živá:))- rostou nové větvičky a jehličky, ovšem, ty nové jsou nažloutlé. Pokud odhrnu vrchní větve, tak pod nimi jsou jehličky správně šedozelené. Před chvíli jsem narazila na poznámku, že v mladém věku mají rády stín, to je jediné,co by se dalo oddůvodnit, proč ta žluť. Ještě jedna úsměvná poznámka. Bohužel, v blízkosti stromu šmejdí krtek a včera nadělal opět nové díry okolo kořenů. Děkuji za radu.

host - 114.221 (?), 16.8.2006 13:15
Velice jednoduchá odpověď - prakticky jste si na ni odpověděla sama - tsuga vyloženě miluje plný stín i v dospělosti. Pokud ji vysadíte na osluněné místo a navíc je zde prvním rokem - tyto problémy nastanou. Sama si velice dlouho zvyká na nové stanoviště. Nejlépe čím dřív tím líp přesadit do stínu, nebo aspoň stinného místa ze západní strany. Zřejmě se jedná o tsugu canadensis - jiné ani v supermarketech neprodávají. A poslední věc kromě plného stínu mají rádi dostatečně vlhkou půdu.

host - 202.48 (?), 16.8.2006 17:12

Mnohokrát děkuji za objasnění problému, pokusím se stromečku vyhovět.

host - 189.248 (?), 3.2.2007 18:22
koupil jsem si tsugu a nevim jak ji mam zasadit aby mi vyrostla ze seminek. Predem dekuji za odpoved
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz