Rychle roustoucí odolná dřevina

host - 119.66 (?)
29.6.2006 13:10

Mám stejný problém, potřebuji dřevinu do terária, tak, aby vydržela hrubé zacházení od dvou zhruba 4-5 kg ještěrů, teplotu kolem 30 st. celsia, světlo převážně umělé (s UV zářivkou tedy většina spektra UVB ). Zatím jsem vcelku s úspěchem používal černý bez, roste rychle, je dostatečně vitální a levný. Nicméně životnost je za těchto podmínek 2 měsíce. V ptačí voliéře ( venkovní ?) by asi neměl s tím být problém.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 130.54 (?), 29.6.2006 0:48, zobrazeno: 7284x

Dobrý den,

potřeboval bych poradit jak jakými dřevinami osadit velkou celoroční voliéru (pro drobné ptáky) rozměry 4*12m a výška 2,5m. Měli by být odolné vůči oštipování ptáků, celé je to zastřešené (možnost zalévání) a měly by tvořit vhodný úkryt pro ptáky - možnost hnízdění, potravy apod. Můžu to být i "plevelné" druhy pokud možno rychle a bujně rostoucí až do stropu abych na zrostení nečekal 20 let. Můžou být listnaté aji jehličnaté jen aby se mohly přizpůsobit výšce 2,5m a nebly moc finančně náročné občejné thuje mě příjdou pro tento účel nevohodné - nepřizotné, žádné větve na sednutí ptáků. Rád bych aby celá voliéra byla silně zarostlá a působila přirozeně. Půda by měla být celkem kvalitní - bývalé pole.

Moc děkuji za přípdné odpovědi.

R.S.

host - 119.66 (?), 29.6.2006 13:10

Mám stejný problém, potřebuji dřevinu do terária, tak, aby vydržela hrubé zacházení od dvou zhruba 4-5 kg ještěrů, teplotu kolem 30 st. celsia, světlo převážně umělé (s UV zářivkou tedy většina spektra UVB ). Zatím jsem vcelku s úspěchem používal černý bez, roste rychle, je dostatečně vitální a levný. Nicméně životnost je za těchto podmínek 2 měsíce. V ptačí voliéře ( venkovní ?) by asi neměl s tím být problém.

host - 211.31 (?), 14.5.2013 8:50
U výběru té dřeviny do ptáci voliery pozor na jedovaté druhý stromů či keřů! Pro člověka třeba ani jedovaté nejsou a ani si potencionální nebezpečí neuvědomujeme, ale pro ptactvo některé druhy vhodné nejsou. Např. zmiňovaná Thuje není pro ptactvo zrovna ideál, jednak kvůli zmiňovanému problému se samotným růstem větví a druhak s chutí, která pro ptactvo moc není. Možná jste měl také zmínit, jaké ptactvo ve voliere chovate!!!

host - 220.186 (?), 14.5.2013 9:48

Muchovník? Aronie? I obyčejný smrček lze zastřihovat - používá se i na živé ploty.

Thuje jsou jedovaté!           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025