Prosím o radu

host - 74.10 (?)
20.3.2010 11:31

tis, Chamaecyparis lawsoniana Columnaris, Chamaecyparis pisifera Filifera Aurea, Juniperus communis Hibernica.Zkuste nyní na jaře pohodit nebo zalít hořkou solí. Hodně štěstí! Ježi

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Michaela Macáková - (9) - 208.72 (?), 24.10.2009 15:35, zobrazeno: 4635x

Dobrý den,

ta sněhová nadílka minulý týden mi nadělala na zahradě pěknou paseku. Stromky jsem od těžkého sněhu oklepala, takže přežily bez úhony, ale kytky a keře

Chtěla bych vás proto požádat o radu - vím že se má perovskia a komule davidova stříhat až zjara, ale skoro všechny stonky jsou skoro až u země polámané, mám je ostříhat? Stejně tak pryšce, vysoké rozchodníky a co dělat se santolinama? Byly to takové krásné kompaktní keříky a teď jsou úplně rozvalené!

Mohli byste mi prosím ještě poradit - přikládám fotky - co je s těma stromkama? Co jim chybí a jestli, tak jak je můžu zachránit?

Neví někdo co je to na kytku (kvete fialkově) a jestli jí mám po odkvětu ustřihnou?

Poradíte mi prosím také názvy nepopsaných stromků?

Předem moc děkuji za rady Michaela

tis
tis
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
tavola
tavola

Karell33 - (1) - 92.56 (?), 24.1.2010 10:56

Dobrý den podle mě se jedná o přemokření půdy.Může to ale být i takzvaným šokem.To znamená že zavlažujete v parném létě přímo když pálí slunce.Raději zalévat na večer až po západu slunce.A taky jim určitě chybí dusík.Můžete ho podat v jakékoliv formě.

host - 74.10 (?), 20.3.2010 11:31

tis, Chamaecyparis lawsoniana Columnaris, Chamaecyparis pisifera Filifera Aurea, Juniperus communis Hibernica.Zkuste nyní na jaře pohodit nebo zalít hořkou solí. Hodně štěstí! Ježi

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz