Metasekvoj čínská goldrush

Pavlusa24 - (2) - 157.2 (?)
14.4.2012 9:57

Díky za názor, budeme muset vybrat jiný strom. Ctěli jsme, aby z ulice a protějšího domu nebylo vidět do zahrady. Měli jsme tam zasazenou třešeň, kterou tam zasadili předchozí majitelé. Byla už ale hodně stará, tak musela dolů.Nemám moc zkušeností a znalostí co se týče stromů můžete mi poradi?. Důležitý je ten kořenový systém. Manžel se bojí o základy domu.Děkuji Pavla

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Pavlusa24 - (2) - 157.2 (?), 13.4.2012 20:31, zobrazeno: 6051x

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, zdali je možno tento strom pěstovat v nadmořské výšce 220m n.m. Rovněž se chci zeptat,  jak tomuto stromu rostou kořeny. Mám v plánu strom zasadit asi 3m od domu, ale mám strach, aby kořeny stromu nepoškodily základy domu. Za odpověď děkuji. Pavla

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 2.87 (?), 13.4.2012 21:19

Podle mého názoru by v nadmořské výšce 220 metrů neměl být nejmenší problém. Sázet metasekvoji pouhé 3 m od domu bych si však netroufl, pokud bych si opravdu velkou bytelností základů nebyl zcela jist. Matasekvoje opravdu nejsou žádní drobečci.

Josef.

solutan - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 168.9 (?), 14.4.2012 7:42

Tento druh metasekvoje je vysoký asi jen 6 metrů, tak by neměl mít tak rozvětvený kořen. Je to ale nový kultivar a ještě nikdo pořádně neví jak bude růst. Uvidíte za 50 let.laugh

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 127.142 (?), 14.4.2012 8:28

Velikostní údaje se různí. Jenom google vyhledá i fotky s většími jedinci a nezdá se, že by to byli jedinci, kteří už stagnují v růstu...

Ano, uvidíte za 50 let, s tí souhlasím...

Proč by neměl mít rozvětvený kořen??? Nejde o semenáč, který by vyrostl na místě (tam by se kůlový kořen dal předvídyt). Jde nejsíše o řízkovance, navíc ve školkách přesazované a tím pádem budou jistě mít dostatečně rozvětvený a spíše plošší kořenový systém. Mavíc tisovcovité rostliny, kam metasekvoje patří, mívají dost extrémně rozšířenou spodní část kmene a tomu bude odpovídat i navazující kořenový systém...

Josef.

Pavlusa24 - (2) - 157.2 (?), 14.4.2012 9:57

Díky za názor, budeme muset vybrat jiný strom. Ctěli jsme, aby z ulice a protějšího domu nebylo vidět do zahrady. Měli jsme tam zasazenou třešeň, kterou tam zasadili předchozí majitelé. Byla už ale hodně stará, tak musela dolů.Nemám moc zkušeností a znalostí co se týče stromů můžete mi poradi?. Důležitý je ten kořenový systém. Manžel se bojí o základy domu.Děkuji Pavla

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?6:29
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz