jalovec - množení

host - 240.234 (?)
4.4.2008 18:31

Vážená paní, ohledně jalovce - množení - ano ze řízků  - řízek- větvička asi lO cm ale s patkou zasadit do květináčku kde je třeba rašelina, může být s trochou hlíny a navrch  písek  - to celé vlhké a do toho  zasadit již zmíněné řízky. A ještě nezapomenout namočit řízky do stimulátoru. A takto celý  květináč ještě zasadit do vlhkého pařeniště. Za několik měsíců mi takto pustily kořínky. Musí mít akorát teplo a vlhko. Dělám to tak vždy na jaře. Je to lepší než na podzim.        Jára ze Dvora Králové

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 111.107 (?), 28.2.2008 12:22, zobrazeno: 10142x

Před naším domem roste starý jalovec, vždy ho někdo částečně ostříhal, aby dorůstal konstatní výšky cca 2m.Před vánoci ho bohužel asi někdo jiný surově opižlal, místy až na staré dřevo, ráda bych ho zachovala, kdyby tento zásah nepřežil.Prosím o radu, jak keř namnožit prostřednictvím řízků.Děkuji za odpověď.

host - 168.241 (?), 1.3.2008 11:05

Jako naprostý laik jsem si namnožila jalovec tak, že jsem na jaře seřízla vrcholové větvičky cca 10-15 cm a "zapíchala" jenoduše hustě vedle sebe na malé políčko 100x100cm. Do podzimu mi větvičky pěkně zakořenily. Nechala jsem je takto růst ještě 3 roky a na místo (živý plot) jsem sázela sazenice vzrostlé cca 30-40 cm..

host - 240.234 (?), 4.4.2008 18:31

Vážená paní, ohledně jalovce - množení - ano ze řízků  - řízek- větvička asi lO cm ale s patkou zasadit do květináčku kde je třeba rašelina, může být s trochou hlíny a navrch  písek  - to celé vlhké a do toho  zasadit již zmíněné řízky. A ještě nezapomenout namočit řízky do stimulátoru. A takto celý  květináč ještě zasadit do vlhkého pařeniště. Za několik měsíců mi takto pustily kořínky. Musí mít akorát teplo a vlhko. Dělám to tak vždy na jaře. Je to lepší než na podzim.        Jára ze Dvora Králové

host - 62.154 (?), 28.12.2008 20:01

Pridavam se, take jsem zasadil do policka 1x1m hromadu malych jalovcu, nektere s patkou, nektere bez. Zatim to je tedy 3/4 roku od zasazeni (minule jaro), ale krome tech co byly znicene mechanicky nasim kocourem se snad vsechny ujaly. Neveril jsem tomu. Vubec jsem se o ne nijak nestaral, byly ve stinu a ve vlhkem miste a BEZ stimulatoru.

Uvidime jak to bude dal, snad preziji. Pokud jde o sazeni na podzim, je potreba zajistit rizkum dobre prostredi a nebyl jsem nikdy poradne uspesny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu12:53
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz